AGENDA

CERCAR ACTIVITATS

Claus per a la lluita contra la radicalització violenta i el terrorisme

7è diàleg al Palau Macaya de Barcelona - Dimarts 21 de novembre de 2017

Compartir

Data 21/11/2017

Hora 19:00

Organitza
Organitza: Fundació Ernest Lluch
Col·labora: Obra Social 'la Caixa'

Lloc
Palau Macaya
Pg Sant Joan 108, Barcelona

Descarrega

Organitza
 Dialoguen:


  • Carola García-Calvo – Investigadora del programa de terrorisme global del Real Instituto Elcano. Professora associada de la Universidad Pontificia Comillas
  • Dolores Delgado – Fiscal coordinadora contra el terrorisme gihadista a la Audiencia Nacional. Fiscal coordinadora de terrorisme internacional des del 2007. 
Sinopsi:

La detecció, control i actuació sobre col·lectius radicalitzats és un dels elements claus per a la seguretat de la població però és també un repte per a conèixer més acuradament com som i per entendre els diferents col·lectius que ens conformen. L’actual violència i amenaça gihadista, l’evolució dels diferents tipus de gihadisme a Espanya i la comprensió i sociologia del fenomen, seran qüestions a tractar en aquest diàleg que combinarà l’experiència de la fiscal Delgado amb el coneixement acadèmic aplicat de la doctora García-Calvo.

Biografíes:


Carola García-Calvo

Ourense, 1978. Doctora en Ciències Polítiques per la Universidad Rey Juan Carlos I (URJC), Màster Oficial en Democràcia i Govern per la Universidad Autónoma de Madrid (UAM), Màster en Globalització per l’Institut Universitari d’Investigació Ortega i Gasset i especialista en Relacions Internacionals per la Universitat de Manchester. Ha estat professora associada de Ciència Política a la UNED i coordinadora del Màster Oficial en Estudis sobre terrorisme i antiterrorisme de la Universitat Internacional del a Rioja (UNIR). Actualment investiga i analitza l’evolució del terrorisme global i de l’amenaça gihadista, així com els processos de radicalització violenta a Espanya i Europa i les respostes a aquests (estratègies, polítiques i programes). Entre les seves publicacions més recents destaquen: Estado Islámico en España (amb F. Reinares, Real Instituto Elcano 2016); Prevención de la radicalización violenta: si ves algo, di algo (Bloc del Real Instituto Elcano, el junio 2016) i STOP radicalismos (Bloc del Real Instituto Elcano, febrer 2016).

Dolores Delgado 

Madrid, 1962. Fiscal coordinadora contra el terrorisme gihadista a l’Audiència Nacional. Fa gairebé vint anys que es dedica a la lluita contra el narcotràfic, el crim organitzat i el terrorisme. Va exercir de fiscal antidroga en les operacions Temple (dirigida per Baltasar Garzón i que va suposar la requisa de la segona partida de droga més gran del món) i Hielo Verde, en què hi va haver importants condemnes, i el 2004 va canviar d’activitat i es va dedicar a perseguir el terrorisme, tant d’ETA com gihadista. També té bagatge en la lluita contra els crims contra la humanitat (va acusar els militars argentins Scilingo i Cavallo) i ha exercit l’acusació en processos com el de la Mesa Nacional de Batasuna. Ha estat fiscal a la Cort Penal Internacional i va preparar la documentació per jutjar Gaddafi per crims contra la humanitat.