AGENDA

CERCAR ACTIVITATS

D2. Impactes de l’IMV en la reducció de desigualtats: pobresa i mercat de treball

 Segon deiàleg del cicle dedicat a l'IMV

Compartir

Data 09/06/2021

Hora 12:00

Organitza
 Organitza: Fundació Ernest Lluch
Coorganitza: AMB

Lloc
 

Descarrega

Organitza
Diàleg 2- Impactes de l’IMV en la reducció de desigualtats: pobresa i mercat de treball
9 de juny a les 12.00 h

*En línia des d’aquest enllaç: http://endirecte.amb.cat

Introducció

Lluïsa Moret – Alcaldessa de Sant Boi de Llobregat

Video inicial
Francina Alsina – Presidenta de la Taula del Tercer Sector

Diàleg

Olga Cantó

2Catedràtica de Fonaments de l’Anàlisi Econòmica de la Universitat d’Alcalá de Henares

Doctorada en Economia a l’European University Institute, Florència, 1998, amb una tesi sobre les dinàmiques de la pobresa a a Espanya entre 1985 i 1992. Actualment és catedràtica de Fonaments de l’Anàlisi Econòmica (2020, Universitat d’Alcalá) i Professora Titular d’Universitat (2003 -2008, Universitat de Vigo i Universitat d’Alcalà 2012-2020).

Des de 2012, i després d’exercir en el període 2008-2012 un lloc de Cap de Recerca (Institut d’Estudis Fiscals), inicia una nova línia de treball sobre efectes distributius de les polítiques fiscals i de transferències utilitzant models de microsimulació.


José Antonio Noguera

Professor titular de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i director del Grup d’investigació de Sociologia Analítica i Disseny Institucional (GSADI)



Ha estat investigador convidat a la Universitat de Califòrnia, Berkeley, i a la London School of Economics and Political Science, i professor convidat a la UC3M. Les seves àrees de treball són la política social (especialment les polítiques de garantia de renda), la sociologia fiscal, la teoria sociològica, la sociologia analítica, els experiments conductuals i la simulació social.

Investigador principal de nombrosos projectes i contractes d’investigació competitius en aquestes àrees, és en l’actualitat entre altres IP del projecte: Innovacions en programes de garantia de rendes: polítiques, pilots i propostes (INCOME-INN) “del ministeri de Ciència i Innovació – Pla Nacional d’I+d+I (2020-2024)



Vols saber-ne més?

Si vols consultar els informes sobre avaluació de l’impacte de programes de rendes condicionades, mínimes o rendes bàsiques, et recomanem els treballs duts a terme per l’IVÀLUA (Institut català d’Avaluació de Polítiques Públiques). Entre altres:


Projecte B Mincome (Ajuntament de Barcelona)

Ajut a infants 0-16 anys en situació de pobresa (Ajuntament de Barcelona)

Renda Garantida de ciutadania (
RGC)

Link a un webinar sobre materials que va elaborar l’IVALUA i que explica com millorar les polítiques de renda gràcies a l’avaluació d’Aprenentatges a partir d’intervencions a Catalunya