AGENDA

CERCAR ACTIVITATS

Diàleg online “Com posar remei als mals del nostre Sistema de Salut” amb Rosa Urbanos i Salvador Peiró

Quarta edició dels ”Diálogos sobre Políticas de Salud y Buen Gobierno» coorganitzats amb FUNCAS

Compartir

Data 31/05/2023

Hora 18:00

Organitza
FUNCAS - Fundació Ernest Lluch

Lloc
JORNADA DiÀLEG ONLINE

Descarrega

FUNCAS
Fundació Ernest Lluch

En aquest diàleg dos especialistes de primera fila discutiran sobre els mals que afligeixen el nostre SNS i com posar-hi remei. Escoltar-los és oportú perquè existint un ampli consens sobre els objectius del sistema (universalitat, equitat en l’accés, eficiència…) semblen existir diferències quant als mitjans i l’estratègia per assolir-los. Fins i tot es pot parlar d’una escletxa entre el discurs polític i mediàtic habitual i el diagnòstic i els remeis que proposen els especialistes. Els ponents aprofundiran en qüestions que van més enllà de la simple escassetat de recursos (financers i de personal).

Rosa Urbanos és Catedràtica d’Economia Aplicada a la Universitat Complutense de Madrid. Actualment forma part del Consell Assessor de Sanitat, és membre de l’Equip de Planificació i Coordinació per a l’Avaluació de l’Acompliment del Sistema Nacional de Salut davant de la Pandèmia COVID-19, i és presidenta de la Societat Espanyola de Salut Pública i Administració Sanitària (SESPAS) .

Salvador Peiró és llicenciat i doctor en Medicina i especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública. Actualment és investigador a l’àrea de recerca en serveis de salut i Farmacoepidemiologia de Fisabio, i investigador col·laborador del Centre de Recerca d’Economia i Salut de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Segueix el Diàleg en directe des del el canal de Youtube AQUÍ

Si desitges fer preguntes als ponents, et pots connectar a través de Webex AQUÍ

Programa

18:00 h Obertura institucional

  • Félix Lobo, Catedràtic emèrit d’Economia de la Universitat Carlos III de Madrid i director d’Economia i Polítiques de Salut de Funcas
  • Ferriol Soria, Director de la Fundació Ernest Lluch

18:10 h Introducció acadèmica i presentació dels ponents

  • Jaume Puig Junoy, Distinguisehd Professor – Universitat Pompeu Fabra, Barcelona School of Management (UPF-BSM)

18:20 h DIÀLEG: Com posar remei als mals del nostre SNS

  • Rosa Urbanos, Catedràtica d’Economia Aplicada de la Universitat Complutense de Madrid i Presidenta de SESPAS
  • Salvador Peiró, Investigador de l’Àrea de Recerca en Serveis de Salut i Farmacoepidemiologia de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio)

19:10 h Preguntes

19:30 Clausura institucional

Organitza:

Col.labora: