AGENDA

CERCAR ACTIVITATS

Diàleg sobre ‘Cohesió social i democràcia’

Diàlegs 2012 - Reforma Econòmica i Cohesió Social -CaixaForum Barcelona

Compartir

Data 29/10/2012

Hora 19:30

Organitza
Organitza: Fundació Ernest Lluch amb la col·laboració de Fundació "la Caixa"

Lloc
CaixaForum Barcelona
Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8,
08038 Barcelona
Tel 93 476 86 30Descarrega

Organitza

El Projecte Diàlegs, en la seva edició de 2012, s’articula al voltant de dos cicles, a Barcelona i Madrid, de reflexió i diàleg sobre la cohesió social a Espanya. L’objectiu és contrastar i integrar el debat expert i oferir una reflexió pública per part de personalitats que conjuguen expertesa amb itineraris complementaris. En aquest intercanvi, la forma –el diàleg- comparteix protagonisme i es converteix al seu torn en el missatge a transmetre.

Els 10 Diàlegs 2012 es realitzaran al llarg de la Tardor a Barcelona i Madrid. Tots els diàlegs tindran lloc a l’auditori del CaixaForum de les respectives ciutats. Per assistir-hi com públic cal inscriure’s prèviament seguint les indicacions que es detallen en el corresponent apartat. Aquest projecte compta amb la col·laboració de la Fundació “la Caixa” i del suport institucional de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

Tot seguit us presentem el setè dels diàlegs. Aquest és el darrer diàleg del cicle de Barcelona, els tres següents tindran lloc al CaixaForum Madrid.


Diàleg 7. Cohesió social i democràcia

Dilluns 29 d’octubre- CaixaForum Barcelona

Dialoguen:

  • Adela Cortina. Catedràtica d’Ètica de la Universitat de València i Directora de la Fundació ÉTNOR.
  • José Maria Maravall. Catedràtic de Sociologia a la Universidad Complutense de Madrid i ex-ministre d’Educació i Ciència.

Sinopsi:  L’extrema desigualtat és un dels principals reptes polítics en l’actualitat. Fins i tot en aquells llocs on la democràcia s’ha consolidat, les taxes de pobresa i les desigualtats socials tendeixen a augmentar. Les institucions estatals estan degudament equipades per respondre a aquests reptes? ¿Estan capacitades per complir amb les exigències econòmiques i socials dels ciutadans?. La percepció dels ciutadans de la democràcia com un sistema polític legítim i útil, està en dubte? Donar suport enfocaments més participatius a la democràcia i l’enfortiment institucional pot ser una solució? ¿S’ha de reconèixer més el paper dels ciutadans i treballar per l’enfortiment de la ciutadania?

Web del Projecte Diàlegs

* Podeu accedir al blog del Projecte Diàlegs per tal d’ampliar informació relativa als dialoguistes de l’edició d’enguany així com del programa complet i Calendari dels Diàlegs 2012. També posem al vostre abast la informació relativa als Diàlegs 2011, del llibre "10 diálogos para la calidad democrática" i els vídeos del programa ‘Diálogos’ que es van emetre per La2 de TVE i que consta de 10 capítols corresponents a cadascun dels diàlegs realitzats l’any passat.