AGENDA

CERCAR ACTIVITATS

Diàleg sobre Reforma Econòmica i Cohesió Social

Diàlegs 2012 - Reforma Econòmica i Cohesió Social -CaixaForum Barcelona

Compartir

Data 17/09/2012

Hora 19:30

Organitza
Fundació Ernest Lluch con la colaboración de Fundació "la Caixa"

Lloc
CaixaForum Barcelona
Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8,
08038 Barcelona
Tel 93 476 86 30

Descarrega

Organitza

El Projecte Diàlegs, en la seva edició de 2012, s’articula al voltant de dos cicles, a Barcelona i Madrid, de reflexió i diàleg sobre la cohesió social a Espanya. L’objectiu és contrastar i integrar el debat expert i oferir una reflexió pública per part de personalitats que conjuguen expertesa amb itineraris complementaris. En aquest intercanvi, la forma –el diàleg- comparteix protagonisme i es converteix al seu torn en el missatge a transmetre.

Els 10 Diàlegs 2012 es realitzaran al llarg de la Tardor a Barcelona i Madrid. Tots els diàlegs tindran lloc a l’auditori del CaixaForum de les respectives ciutats. Per assistir-hi com públic cal inscriure’s prèviament seguint les indicacions que es detallen en el corresponent apartat. Aquest projecte compta amb la col·laboració de la Fundació “la Caixa” i del suport institucional de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

Tot seguit us presentem el primer dels diàlegs.


Diàleg 1. Reforma Econòmica i Cohesió Social

Dilluns 17 de setembre – CaixaForum Barcelona

Dialoguen:

  • Antón Costas. Catedràtic de Política Econòmica de la Universitat de Barcelona.
  • José García Montalvo. Catedràtic del departament d’Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra.
  • Javier Andrés. Catedràtic de Fonaments d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València.


Sinopsi: 
Avui, Espanya, encara ingents desafiaments en matèria de cohesió social relacionats amb l’ampliació de la Unió Europea, les massives migracions, els malestars associats a la segregació territorial d’algunes urbs, la pressió financera derivada de la bombolla immobiliària, la taxa d’atur (especialment la jove), el deteriorament de l’Estat del Benestar, el model productiu espanyol o la baixa productivitat de l’economia nacional i les mancances en competències educatives i de formació professional. I tot això en una complexa crisi del deute sobirà de ramificacions internacionals, que juntament amb la crisi econòmica ha posat en escac a la solvència bancària del país, la liquiditat del sistema i la inexistència de crèdit, en un cercle de difícil marxa enrere.

Web del Projecte Diàlegs

* Podeu accedir al blog del Projecte Diàlegs per tal d’ampliar informació relativa als dialoguistes de l’edició d’enguany així com del programa complet i Calendari dels Diàlegs 2012. També posem al vostre abast la informació relativa als Diàlegs 2011, del llibre "10 diálogos para la calidad democrática" i els vídeos del programa ‘Diálogos’ que es van emetre per La2 de TVE i que consta de 10 capítols corresponents a cadascun dels diàlegs realitzats l’any passat.