AGENDA

CERCAR ACTIVITATS

Els valors dels mitjans de comunicació públics

XI Jornada Ernest Lluch a Torroella de Montgrí

Compartir

Data 13/12/2014

Hora 10:30

Organitza
Museu de la Mediterrània i Fundació Ernest Lluch

Lloc
Auditori Museu de la Mediterrània. Carrer d’Ullà 27-31. Torroella de Montgrí.

Descarrega

Organitza

  Els mitjans de comunicació públics no en són aliens de la situació de crisi econòmica i social que estem vivint al nostre país. En democràcia són un pilar fonamental per tenir els ciutadans ben informats, ja que aquests han de poder prendre les millors decisions amb la millor informació. En aquest context, els mitjans de comunicació públics han de tenir molt clars quins són els seus valors, i a la vegada les institucions públiques han de vetllar perquè siguin respectats a través de diferents organismes de control i reguladors com pot ser el Consell de l’Audiovisual de Catalunya. Quins són els valors dels mitjans públics actualment?

En la present Jornada Ernest Lluch intentarem debatre i posar sobre la taula qüestions tant importants com saber si els nostres mitjans de comunicació són imparcials i independents d’anunciants i de poders econòmics? Busquen l’excel·lència, actuen amb integritat i professionalitat, volen ser exemple de qualitat, entre en debats rellevants i constructius? Són plurals? Reten comptes, estan subjectes a l’escrutini públic, expliquen i corregeixen les errades?

Programa

10:30 h. Benvinguda i presentació
10:45 h. Conferència 1:

  •  Neus Bonet. Periodista i actualment degana del col·legi de Periodistes

11: 30 h. Pausa i esmorzar

12:00 h. Conferència 2:

  • Santiago Ramentol. Doctor en Ciències de la Comunicació i actualment conseller del Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

12:40 h. Taula rodona:

13:45 h. Cloenda