AGENDA

CERCAR ACTIVITATS

EXPOSICIÓ ERNEST LLUCH AL PALAU ROBERT –

Inauguració exposició Ernest Lluch, l

Compartir

Data 30/03/2009

Hora 00:00

Organitza
Organiza: Generalitat de Catalunya y Fundació Ernest Lluch

Lloc
Palau Robert.Passeig de Gràcia, 107. Barcelona.

Descarrega

Organitza

L’exposició itinerant Ernest Lluch, l’esforç per construir un país, organitzada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Ernest Lluch, arriba al Palau Robert, després de recórrer diverses ciutats espanyoles, amb la voluntat de divulgar l’obra, les idees i els compromisos socials d’aquest economista, historiador i polític. La mostra es podrà visitar del 31 de març fins al 14 de juny, a les Cotxeres del Palau Robert.

Acte inaugural

El president de la Generalitat, José Montilla, presidirà l’acte inaugural el 30 de març de 2009, a les 19 h. També hi assistiran el delegat de la Generalitat a Madrid, José CuervoJordi FortunyLluís Maria de Puig i Enric Lluch.

L’exposició es va inaugurar el 2007 a Madrid i acabarà la seva itinerància a Vilassar de Mar, municipi on va néixer Ernest Lluch i on s’ubica la seu de l’esmentada Fundació. També s’ha presentat a diverses ciutats espanyoles on Lluch va deixar-hi la seva empremta: Madrid, Saragossa, Donosti, Santander i Vitòria.

Àmbits i continguts de l’exposició

L’exposició es divideix en cinc àmbits: Una vida de compromís, Professor Lluch, Polític atípic, Escola de ciutadania, i un cinquè que s’exhibirà al jardí, i que fa referència als territoris de Lluch: Catalunya, Aragó, Euskadi, País Valencià, Santander i Madrid. De manera complementària, l’exposició presenta un audiovisual i plafons on es repassa la seva ingent producció escrita i les nombroses col•laboracions que va fer en els mitjans de comunicació. Finalment, també s’hi recull, en un muntatge interactiu, el testimoni de més de 120 persones d’àmbits diversos que exposen la seva vinculació i el coneixement de les activitats de Lluch, i ens ajuden a dibuixar de manera impressionista i precisa el perfil del protagonista de l’exposició.

Ernest Lluch forma part de la generació que va assumir el protagonisme en el moment en què es comença a construir un país democràtic, després dels anys foscos de la dictadura militar. Els territoris d’en Lluch són molts, i en tots s’hi va integrar amb entusiasme, fins que va ser assassinat el 21 de novembre del 2001 per ETA a Barcelona. També són molts variats i nombrosos els interessos i les inquietuds del personatge. Els seu mestratge es va fer visible en les aportacions polítiques, en la tasca pedagògica a la universitat, en la demanda de civilitat en les relacions ciutadanes (fins i tot al futbol) i en la voluntat de viure i fer viure la cultura. Per aquestes raons, l’exposició arriba als territoris i països d’en Lluch, testimonis de la tasca fecunda que va a portar a terme, i visita ara Barcelona, després de recórrer aquells espais que ens ajuden a explicar-lo.