AGENDA

CERCAR ACTIVITATS

III Conferència Enrique Fuentes Quintana – Càtedra Ernest Lluch – UZ

Intervindrà José Manuel González Páramo Conseller Executiu del BBVA i professor de l'IESE

Compartir

Data 13/05/2014

Hora 13:15

Organitza
Organiza: Cátedra Ernest Lluch-UZ
Colaboran: Obra Social de Ibercaja y el Ilustre Colegio de Economistas de AragónLloc
Ibercaja Patio de la Infanta (calle San Ignacio de Loyola, 16. Zaragoza)

Descarrega

Organitza

Dimarts que ve, 13 de maig, a la seu d’Ibercaja-Pati de la Infanta de Saragossa, la Càtedra Ernest Lluch amb la col·laboració de la l’Obra Social d’Ibercaja i el Colegio de Economistas de Aragón , celebra la III Conferència Enrique Fuentes Quintana’; homenatge anual que la Universidad de Zaragoza rendeix a l’il·lustre professor i economista.

A les 13:15 h , el professor José Manuel González Páramo , conseller executiu del BBVA i professor de l’IESE , pronunciarà una conferència sobre El Euro y sus afanes: Una historia en tres trilemas.

José Manuel González Páramo, actualment és conseller executiu del BBVA i professor de IESE. Catedràtic d’Hisenda Pública de la Universidad Complutense de Madrid (alumne d’Enrique Fuentes Quintana, ocupa la seva mateixa càtedra ). Exmembre del comitè executiu del Banc Central Europeu (BCE), únic espanyol que ha format part del Council del BCE. Exconseller del Banc d’Espanya, i un dels majors experts en Economia Financera Internacional d’ Espanya .

També trobaràs enllaçada la biografia dels professors González PáramoFuentes Quintana.


Vinculació de Fuentes Quintana amb Saragossa

Com a conseqüència del seu nomenament com a doctor honoris causa de la Universidad de Zaragoza (1995), el llavors president de Caja Inmaculada (CAI) – ara Grupo Ibercaja-, Manuel Solá, va promoure juntament amb el professor José María Serrano Sanz, la presència del Professor Fuentes Quintana a Saragossa per impartir classes, pronunciar conferències i participar en presentacions de publicacions especialitzades. Durant deu anys, un parell de vegades per curs, desenvolupava aquestes activitats. La seva última visita va ser el 2004, per pronunciar una conferència, a la seu del Govern de l’Aragó, sobre el comportament de l’economia espanyola des de la implantació de l’euro fins a la data esmentada. Ja llavors, va avançar una sèrie de riscos, que a dia d’avui s’estan complint amb exactitud escruixidora.