AGENDA

CERCAR ACTIVITATS

Impacte de la tecnologia al mercat de treball: una mirada des de l’acadèmia i les institucions

  Diàleg 2 del cicle sobre l futur del Treball - AMB

Compartir

Data 17/05/2022

Hora 12:30

Organitza
  Fundació Ernest Lluch i AMB

Lloc
 CaixaForum Macaya (BARCELONA)

Descarrega

El Programa

Dimarts 17 de maig del 2022
Hora: 12.30 – 14.00
Lloc: CaixaForum Macaya

Vídeo introductori

  • Pilar Díaz. Alcaldessa d’Esplugues de Llobregat

Vídeo inicial

  • Natàlia Mir. Directora general d’Innobaix – Agència d’Innovació i Coneixement del Baix Llobregat i l’Hospitalet

Diàleg

  • María Luz Rodríguez. Professora titular de Dret del Treball i Seguretat Social a la Universitat de Castella-la Manxa.Especialista sènior en Institucions del Mercat de Treball de l’OIT
  • Lucía Velasco. Directora de l’Observatori Nacional de Tecnologia i Societat (ONTSI) del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Social

Les dialoguistes

Maria Luz Rodríguez
Professora Titular de Dret del Treball i de la Seguretat Social a la Universitat de Castella-la Manxa. Investigadora Prinicipal del Grup de Recerca del Projecte Digital Work. Recentment ha publicat el llibre “Tecnologia i treball: l’impacte de la revolució digital als drets laborals i la protecció social” (Aranzadi 2021)
Senior Expert en Institucions i Mercat de Treball a IN WORK de l’Organització Internacional del Treball (Ginebra)

Ha estat docent a les Universitats de Valladolid i Carles III de Madrid i ha realitzat estades de recerca a les Universitats de Cambridge, Bolonya ia la Penn State University (Pennsilvània), al Centre Europeu de Recerca en Política Social de Viena, al European Trade Union Institute de Brussel·les i al Departament de Recerca de l’Organització Internacional del Treball a Ginebra. Luz Rodríguez és un referent en tendències a la feina i ha publicat nombrosos articles sobre ocupació i relacions laborals en llibres col·lectius i revistes especialitzades. És autora diversos llibres, entre ells: El Futur del Treball que Volem, Treballadors Autònoms i La Negociació Col·lectiva Europea.

Ha dirigit com a investigadora principal un projecte de recerca finançat amb fons públics sobre digitalització i treball: l’impacte de l’economia 4.0 sobre l’ocupació, les relacions laborals i la protecció social (19 investigadors). És Experta en Treball Decent i Desenvolupament Econòmic de la Fundació COTEC.

Lucía Velasco

Lucia Velasco dirigeix ??l’observatori nacional que estudia l’impacte de la tecnologia a la societat dependent de la secretaria d’estat de digitalització i intel·ligència artificial. És economista i ha publicat recentment el seu primer llibre sobre el futur del treball a Espanya titulat Et substituirà un algoritme?

Directora de l’Observatori Nacional de Tecnologia i Societat (ONTSI), observatori nacional encarregat de l’estudi de la digitalització i l’impacte de la tecnologia a la societat. Economista. Màster en Comunicació (UAH) i diversos postgraus en àmbits com ara la Direcció d’Innovació Social (ESADE); Agile Project Management (IEBS/URJC); Responsabilitat Social Corporativa (IE) i Gènere (Institut de la Dona). Acaba de publicar Et substituirà un algoritme? El futur del treball a Espanya (Turner 2021). Va ser directora del Gabinet de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial. Compte amb una àmplia trajectòria professional a l’Administració General de l’Estat, on ha format part dels gabinets de Presidència del Govern; Ministeri de la Presidència; Ministeri d’Indústria, Energia i Agenda Digital, així com al Congrés dels Diputats.

És experta avaluadora per a Eurofound (Fundació Europea per a la Millora de les Condicions de Vida i de Treball) i experta independent per a la Comissió Europea en l’àmbit del futur del treball.