AGENDA

CERCAR ACTIVITATS

Jens Franke i Jørgen Skogmo, protagonistes del concert del Festival de Torroella en homenatge a Ernest Lluch

Concert a la memòria d’Ernest Lluch en el marc del Festival de Músiques de Torroella de Montgrí

Compartir

Data 02/08/2017

Hora 22:00

Organitza
 
Organiza: Festival Internacional de Músiques Torroella de Montgrí

Lloc
 Auditori Espai Ter

Descarrega

Organitza

Programa
Integral de l’obra per a dues guitarres de Josep Ferrer i Esteve

J. Ferrer: Bolero, Op. 39 / Minué, WoO. 10 / Vals, WoO. 9 / Sérénade Espagnole, Op. 34 / Fantasia sobre motius de «Lucrezia Borgia» de Donizetti / Fantasia sobre motius de «La Favorite» de Donizetti / De noche en el lago, Op. 14 / Terpsichore, Op. 45 / Mélancolie, Op. 23 / Les Sirènes, Op. 26 / Mazurka, WoO. 1 / Fantasia sobre motius de «La Traviata» de Verdi

Presentació

El torroellenc Josep Ferrer i Esteve (1835-1916) va ser un guitarrista d’èxit, destacat compositor, excel·lent pedagog, historiador de la guitarra i incansable animador de la vida guitarrística de Barcelona i París durant l’últim quart del segle XIX. Els seus duos de guitarra, conservats en un manuscrit autògraf a la Royal Academy of Music de Londres, han estat recuperats de l’oblit pel guitarrista alemany Jens Franke, que amb Jørgen Skogmo els interpretaran al Festival de Torroella en qualitat d’estrena en època moderna.

* Les entrades del concert es poden comprar seguint aquest enllaç a la web del Festival.

Biografies dels concertistes


JENS FRANKE (guitarra)

Membre d’una família de músics alemanys, Jens Franke s’ha format a la Guildhall School of Music and Drama i al King’s College de Londres. De gustos eclèctics, ha treballat amb l’English National Ballet i ha estat guitarrista de l’European Union Youth Orchestra amb la qual es va presentar sota la direcció de Bernard Haitink i va tocar en escenaris com el Concertgebouw d’Amsterdam, el Konzerthaus de Berlín, i el Sadler’s Wells.

Ha encarregat un seguit de noves obres per a guitarra, entre les quals figura l’òpera de cambra per a veus femenines i guitarra d’Óscar Colomina i Bosch Harris’s List of Covent Garden Ladies, que pren el nom d’una llista de prostitutes de Londres del segle XVIII, que es va estrenar al Pit Theatre del Barbican Centre de Londres el desembre del 2011.

Els seus enregistraments inclouen dos EPs, vuit CDs per l’editorial Schott de Londres sobre una sèrie d’antologies d’obres romàntiques i barroques, un àlbum de música de Johann Kaspar Mertz (Stone Records), una col·lecció de cançons de Schubert amb Anna Huntley, enregistrades al Wigmore Hall de Lodres (Quartz) i, amb el guitarrista Jørgen Skogmo amb qui forma duo, la integral de les obres d’Antoine de Lhoyer (Naxos).

Jens Franke debuta al Festival de Torroella de Montgrí.

Web: www. jensfranke.org
Facebook: www.facebook.com/Jens.Franke31
Twitter: @FrankeGuitar

JØRGEN SKOGMO (guitarra)
El guitarrista, tiorbista i intèrpret de mandolina noruec Jørgen Skogmo es va graduar a la Guildhall School of Music and Drama de Londres i ha estat guardonat en diversos concursos internacionals, entre els quals cal destacar l’Admira Young Guitarist of the Year i el Concurs Internacional de Guitarra Ivor Mairants, el Certamen Internacional de Guitarra Clàssica Francisco Tárrega i el Julián Arcas. A Londres ha actuat al Wigmore Hall i al Purcell Hall, i el 2013 va gravar el seu primer disc en solitari, Intermesso, amb obres d’Agustín Barrios, Antonio Lauro i Roland Dyens.

Com a tiorbista ha actuat amb Gabrieli Consort and Players, la Filharmònica de la BBC, King’s Consort, The Sixteen, Florilegium, London Handel Orchestra, Ex Cathedra, Northern Simfonia, English Touring Opera, la Scottish Chamber Orchestra, Charivari Agréable, I Fagiolini, English Concert i Norwegian Wind Ensemble. També ha actuat a

l’ English National Opera, el Glyndebourne Festival i el Teatro Real de Madrid. Com a intèrpret de mandolina ha gravat amb la Philharmonia Orchestra i Robert Craft per a EMI, i ha actuat com a solista amb l’Ulster Orchestra sota la direcció de Roy Goodman. Una altra actuació destacada va ser acompanyar Plácido Domingo en un concert dirigit per Simon Rattle al Festival Proms de Londres.

Forma duo amb el guitarrista Jens Franke amb qui ha gravat la integral de les obres d’Antoine de Lhoyer (Naxos).

Jørgen Skogmo ha estat professor convidat al Conservatori de Música de Trondheim i a la Guildhall School of Music and Drama de Londres.

Jørgen Skogmo debuta al Festival de Torroella de Montgrí.

Web: www.jorgenskogmo.com