AGENDA

CERCAR ACTIVITATS

LA MÚSICA DELS MESTRES DE CAPELLA DE SANT ESTEVE D’OLOT

Concert obres inèdites arxiu musical església de St. Esteve d'Olot

Compartir

Data 24/04/2010

Hora 00:00

Organitza
Organiza: Ayuntamiento de Olot
Colabora: Fundació Ernest Lluch

Lloc
Iglesia Parroquial de Sant Esteve de Olot

Descarrega

Organitza


PROGRAMA

ORQUESTRA DE LA CAPELLA DE MÚSICA DE SANT
ESTEVE D’OLOT


CANTABILE COR DE CAMBRA, director; Joan Asin

CORAL CROSCAT director; Pau
Castanyer

COR FRUCTUS TEMPORISRosa
Mateu
, soprano

Jordi
Domènech
, contratenor

Lluís
Vilamajor
, tenor

Pau
Bordas
, baix
Elisenda
Carrasco i Ribot
, direcció
ARGUMENTARI

Aquest fons actualment està dipositat a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, i conté un important fons de manuscrits musicals, sobretot dels segles XVIII i XIX , llegat de l’antiga i nombrosa comunitat de preveres que va haver-hi durant alguns segles.Amb prop d’un miler de partitures, constitueix un dels arxius més representatius pel coneixement i l’estudi de la música religiosa que s’interpretava a les principals esglésies d’arreu de Catalunya en aquest període.

Per tal de donar a conèixer l’important fons musical de l’arxiu de Sant Esteve, es va crear l’any 2000 la Capella de Música de Sant Esteve, entitat dedicada a difondre la música de l’arxiu. Actualment, la capella està integrada per: Joan Asin, Elisenda Carrasco, Pau Castanyer, Carmina Font, Josep Garcia, Albert Carbonell, Carme Monells, Xavier Pallàs, Adriana Planagumà i Agustí Pedrico.

Fins al moment s’han recuperat prop d’una trentena d’obres en cinc concerts realitzats.
En aquesta sisena edició, s’ha volgut recuperar sobretot repertori d’àries i dues obres per a cor, concretament un Miserere de Josep Castelló, organista a l’església de Sant Esteve d’Olot i un Magníficat de Pusalgues.
Com en edicions anteriors, la Capella ha intentat vincular els seus projectes amb la ciutat. Aquest any el projecte compta amb la participació de tres cors d’Olot i altres cantaires que s’han volgut afegir al projecte. A més, podrem escoltar l’orquestra de la Capella i els solistes Rosa Mateu, Jordi Domènech, Lluís Vilamajor i Pau Bordas.