AGENDA

CERCAR ACTIVITATS

Les Jornades d’Economia Espanyola d’Alacant reten homenatge a la figura d’Ernest Lluch


Compartir

Data 12/11/2010

Hora 10:45

Organitza
Organiza: Asociación Libre de Economía (ALdE) y la Universitat d’Alacant
Colabora: Fundació Enest Lluch - Sección Valenciana

Lloc
Universitat d'Alacant

Descarrega

Organitza

 Els economistes reunits en l’edició 25 de les Jornades sobre Economia Espanyola, organitzades per l’Associació Lliure d’Economia (ALDE) i la Universitat d’Alacant, reten homenatge a la figura d’Ernest Lluch en el desè aniversari de la seva mort.

Amb una llarga trajectòria política, primer en la clandestinitat i després en la vida institucional-que el va portar a assumir la cartera del Ministeri de Sanitat i Consum entre 1982 i 1986 -, el professor Ernest Lluch va ser, sobretot, un acadèmic brillant i exigent. Catedràtic d’Història de les Doctrines Econòmiques, impartint docència fonamentalment a les universitats de València i de Barcelona, ha deixat un llegat intel.lectual imperible entre estudiants i deixebles. Rector de la Universitat Internacional Menéndez i Pelayo i assidu assistent a aquestes Jornades, entenem de justícia retre un sincer homenatge d’agraïment al professor però també al ciutadà que va morir per establir ponts de diàleg en el drama basc.

El proper dia 21 de novembre farà deu anys que la violència terrorista va acabar amb la seva vida.Per a molts de nosaltres, com a ciutadans / es i universitaris / es, conscients dels valors de la llibertat i de la raó, aquesta pèrdua va ser irreparable. Confessem que el millor homenatge qque li podem retre és seguir la seva estela de compromís amb el rigor i el treball i d’afany de lluita per una societat més justa i lliure.

Intervindran a l’acte:

Ignacio Raneda, rector de la Universitat d’Alacant
José Luís Garcia Delgado, president honorari de ALDE i exrector de  la UIMP
Andrés Pedreño
, exrector de la Universitat d’Alacant.
Antonio Escudero, catedràtic d’Història Econòmica de la Universitat d’Alacant, en nom del President de la Fundació Ernest Lluch, Fabià Estapé.