AGENDA

CERCAR ACTIVITATS

Polítiques, problemes i virtuts del Salari Mínim interprofessional

3r diàleg del Cicle d'Economia i Territori 2021 a Vilassar de Mar

Compartir

Data 12/11/2021

Hora 18:30

Organitza
 

Lloc
 

Descarrega

Organitza

Dialoguen:

  • Carles Campuzano. Director de la Federació d’entitats de la discpacitat intel.lectual i del desenvolupament de Catalunya (DINCAT)
  • Consuelo Chacartegui. Professora Titular de Dret del Treball i de la Seguretat Social i Vice-Degana Facultat de Dret de la UPF
Sinopsi:

El Govern fixa anualment, prèvia consulta amb les organitzacions sindicals i associacions empresarials més representatives, el «Salari Mínim Interprofessional», tant per als treballadors fixos com per als eventuals o temporers, així com per als empleats de la llar, tenint en compte l’Índex de preus de Consum, la productivitat mitjana nacional assolida, l’increment de la participació de la feina en la renda nacional i la conjuntura econòmica general. Precisament, s’acaba de concedir el Nobel d’Economia a David Card, un dels investigadors que va desafiar el dogma de que el salari mínim reduïa l’ocupació. Com ho va fer? Estudiant l’impacte d’apujar el SMI entre els treballadors de restaurants de menjar ràpid a Nova Jersey. I esclareix que no va tenir efecte. Comparatives i realitats diferents a banda, el debat sobre la necessitat d’incrementar el SMI està ben viu i clama d’un major diàleg entre administracions, acadèmia i agents socials.