AGENDA

CERCAR ACTIVITATS

Pràctica esportiva, qualitat del treball i salut

 Diàleg 3 del cicle IVIE 2020 sobre esport, salut i economia

Compartir

Data 05/10/2020

Hora 18:30

Organitza
 Organitzen: Fundació Ernest Lluch i IVIE
Col·labora: Fundació Bancaixa

Lloc
 Centro Cultural Bancaja
Sala Ausiàs March
Plaça de Tetuán, 23
46003 València

Descarrega

Organitza

 Argumentari:

Pràctica esportiva i estat de salut estan relacionats i els resultats derivats de la primera confirmen una alta correlació entre totes dues. Però les conseqüències beneficioses de la pràctica esportiva no acaben aquí, apareixent també en aspectes de la conducta de les persones que poden incidir en les seves oportunitats laborals o el seu comportament social. El diàleg abordarà de manera central els impactes de la relació entre esport, salut i treball a partir de l’anàlisi de les aportacions de la pràctica de l’esport a la societat, no només des del punt de vista individual sinó també social. Per exemple, en l’àmbit de la salut la pràctica esportiva té un impacte sistèmic, pels estalvis i costos que significa la mateixa per al sistema nacional de salut. En la mesura que practicar esport repercuteix positivament en l’estat físic i mental de les persones s’observa una menor demanda d’assistència de l’servei de salut. Però també hi ha demandes de serveis derivats de les lesions o els problemes causats pels riscos de determinades activitats. D’altra banda, la pràctica esportiva, a l’impactar positivament en la salut, ho fa indirectament en el mercat de treball, però sobretot incideix en el mateix perquè facilita l’adquisició de competències i habilitats i facultats relacionades amb el caràcter que el mercat laboral valora , com la capacitat de superar-se i competir, la persecució d’objectius, el treball en equip, la disciplina, etc. La pràctica esportiva també influeix en el rendiment acadèmic en general de manera positiva, en tant que l’activitat física i l’esport milloren les capacitats intel·lectuals i cognitives, a l’provocar canvis funcionals. Però, de vegades, hi ha conflictes entre la pràctica esportiva intensa i el temps que requereix la dedicació a altres activitats, formatives o laborals.

El diàleg reflexionarà sobre totes les qüestions plantejades i també sobre què han significat i poden significar els nous condicionants sanitaris per al futur de la pràctica esportiva. Així mateix, pren en consideració quina és la situació laboral dels professionals de l’esport, més enllà dels especialistes d’alta competició (entrenadors, professors d’educació física, fisioterapeutes). I es preguntarà com pot afectar les característiques del mercat de treball i la situació professional dels especialistes relacionats amb l’esport la situació creada per la pandèmia.


DIÀLEG 3: Pràctica esportiva, qualitat de treball i salut


5 octubre 2020 | 18:30 – 20:00h

  • María José Suarez. Doctora en Economía per la Universidad de Oviedo i professora titular d’universitat, a la mateixa institució.
  • Nuria Garatachea. Doctora en Ciències de l’Activitat Física i de l’ Esport i professora titular de la Universidad de Zaragoza 

* Entrada gratuïta amb inscripció prèvia obligatòria: aquí

** Mesures Covid-19: Aquest cicle es portarà a terme garantizant totes les condicions de seguretat sanitària, tan per als assistents com per als dialoguistes. Els diàlegs serán pressencials amb aforament limitat i/o seràn retransmesos per streaming.

*** Consulta el programa del cicle, aquí