AGENDA

CERCAR ACTIVITATS

Presentació del llibre: 10 Diálogos para la reforma económica y la cohesión social

Acte en el marc del Seminari Lluch - Cursos Estiu - UIMP (Santander)

Compartir

Data 03/09/2013

Hora 17:00

Organitza
Fundació Ernest Lluch i UIMP

Lloc
Palacio de la Magdalena (Seu UIMP-Santander)

Descarrega

Organitza

En el marc del Seminari Lluch dins dels Cursos d’Estiu de la UIMP, té lloc a Santander la presentació d’aquest llibre recentment publicat. L’acte tindrà lloc el dimarts 3 de setembre a les 17hores al Palacio de la Magdalena (seu UIMP- Santander) i comptarà amb la participació de:

  • César Nombela. Rector de la UIMP
  • Joan Majó. Presidente de la Fundación Ernest Lluch
  • Joan Fuster. Director académico del CUIMPB- Centre Ernest Lluch
  • Guillermo de la Dehesa. Presidente del CEPR Londres (Centre for Economic Policy Research) i participant en l’edició 2012 del projecte diàlegs que promou la Fundació Ernest Lluch.

Un llibre i 10 diàlegs: ’10 diálogos para la reforma económica y la cohesión social’

Després de la reeixida primera edició. que va permetre reunir vint acadèmics, polítics, i professionals de primer nivell dialogant al voltant de qüestions polítiques, econòmiques i socials estretament vinculades amb la qualitat democràtica al nostre país, es va impulsar un segon projecte per al 2012. El Projecte Diàleg, en la seva edició de 2012, es va articular al voltant de dos cicles de reflexió amb el subjecte "reforma econòmica i la cohesió social a Espanya", que van tenir lloc a la tardor, a Barcelona i Madrid, respectivament.

Amb l’objectiu de contrastar i integrar el debat expert i oferir una reflexió pública per part de personalitats que conjuguen expertesa i itineraris complementaris, es van unir esforços des de la Fundació "La Caixa" i la Fundació Ernest Lluch per oferir 10 diàlegs de qualitat, oberts a la ciutadania i al públic general. En aquest intercanvi d’idees entre dues persones, el medi-el diàleg-comparteix protagonisme amb el contingut i es converteix al seu torn en el missatge.

Els 10 Diàlegs que dissenyem volien posar sobre la taula alguns dels temes més necessitats d’un acostament reflexiu en un context en què la crisi econòmica va transformant setmana rere setmana les condicions del nostre entorn. I van acabar conformant-se així els 10 Diàlegs per a la reforma econòmica i la cohesió social, que constitueixen alhora, el contingut d’aquest llibre. Una publicació que exposa en ordre cronològic els diàlegs realitzats, mantenint així una nítida correspondència amb el disseny del projecte que es va concebre com un viatge d’anada i tornada a diferents racons de les necessàries reformes econòmiques, en un entorn de transformacions severes que exigeixen adaptació, ia les possibilitats de mantenir la cohesió social en un escenari de crisi aguda, amb la missió exploratòria de garantir una la convivència, cohesió i progrés.