AGENDA

CERCAR ACTIVITATS

Presentacions del llibre resultantde la X Beca de Recerca Ernest Lluch

Jaume Muñoz presenta 'Perseguint la llibertat. La construcció de l’espai socialista a Catalunya, 1945-1982'

Compartir

Data 07/06/2019

Hora 19:30

Organitza

Lloc

Descarrega

Organitza

Fruit d’un exhaustiu treball de recerca, aquest llibre ofereix una visió global i documentada sobre mig segle d’història del socialisme a Catalunya, de 1945 a 1982. Aquesta és una història de l’antifranquisme i la Transició que aporta moltes claus, amb la qüestió de l’autonomia com a rerefons, per entendre el desenvolupament posterior del PSC.

Es tracta d’un assaig d’història que, lluny d’una visió militant, ressegueix la història de la construcció de l’espai socialista a Catalunya des de la postguerra fins a l’arribada del PSOE al govern d’Espanya l’any 1982. La primera part del llibre analitza el període de resistència del socialisme català, quan es combat el franquisme i es persegueixen utopies des d’un ventall ampli d’opcions socialistes. La segona part estudia la unitat del socialisme a Catalunya a partir de la confluència de grups diversos, una unitat que es precipita per fer front a les eleccions del 15 de juny de 1977 i que culmina, l’any següent, en el congrés d’unitat socialista que dona lloc al PSC (PSC-PSOE). El llibre estudia també el paper del grup parlamentari del Socialistes de Catalunya en els debats crucials de la Transició, com la redacció de la Constitució i l’aprovació de la reforma fiscal.

Properes presentacions:
  • Sarrià (Barcelona): Dimecres 12 de juny a la Casa Orlandai, a les 19h. Amb Borja de Riquer, historiador i rologuista del llibre i l’autor.

  • Canet de Mar: Divendres  14 de juny a les 18:30h. Amb Cristian Ferrer GHonzález (historiador) i l’autor.