AGENDA

CERCAR ACTIVITATS

Taula rodona en homenatge a Ernest Lluch a la Biblioteca Nacional (Madrid)

 

Compartir

Data 21/10/2021

Hora 18:30

Lloc
 

Descarrega

Memorial del Contador Luis Ortiz a Felipe II, en record a Ernest Lluch

Amb l’edició d’aquest volum, la col·lecció Clàssics de el pensament econòmic espanyol vol retre homenatge al professor Ernest Lluch publicant un dels treballs als quals va dedicar les seves últimes investigacions abans del seu assassinat a mans de la banda terrorista ETA: la recerca i troballa del manuscrit enviat pel comptador Luis Ortiz a Felip II l’any 1558, i els estudis que va dedicar a Ortiz entre el 1998 i el 2000.

La Biblioteca Nacional va ser un dels llocs preferits pel professor Ernest Lluch (Vilassar de Mar 1937- Barcelona 2000). Allà va trobar un dels textos del comptador Luís Ortiz (del 1558) que és el que ara es reprodueix en facsímil amb la col·laboració de la Biblioteca Nacional d’Espanya, juntament amb una transcripció que va fer l’Institut d’Espanya el 1970, una publicació a proposta de la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques amb la col·laboració de la Fundació ICO i l’Institut d’Estudis Fiscals.

L’obra va precedida per l’estudi introductori que el professor Ernest Lluch va realitzar per a una edició alemanya del Memorial i que va actualitzar l’any 1999 per al  tercer volum de l’obra Economia i Economistes espanyols, dirigida pel professor Enrique Fuentes Quintana. Els drets han estat cedits per la família del professor Lluch, així com per la Fundació Ernest Lluch, als qui agraïm la seva col·laboració.

La publicació d’aquest volum està dedicada a la memòria de qui va ser un dels principals investigadors de la història de el pensament econòmic espanyol i va col·laborar activament amb la col·lecció que ara recull una de les seves obres. El seu record és inesborrable per als que han tingut el privilegi de gaudir del seu magisteri i amistat.

*Nota: notícia facilitada per la Biblioteca Nacional