AGENDA

CERCAR ACTIVITATS

V JORNADA ERNEST LLUCH DE TORROELLA DE MONTGRÍ

El diàleg intermediterrani

Compartir

Data 04/10/2008

Hora 00:00

Lloc
Auditorio de Can Quintana-Museu de la Mediterrània.

Descarrega

Organitza

Si en anteriors edicions els temes tractats han estat la política, la immigració, l’educació i el valor de la sostenibilitat, enguany, el centre d’interès de la V Jornada Ernest Lluch és el del Diàleg Intermediterrani

Seguint el model de les jornades precedents, la jornada d’enguany es realitzarà el dissabte 4 d’octubre de 2008 i constarà de tres conferències-marc i d’una taula rodona de debat amb la presència dels tres ponents i oberta a les intervencions del públic assistent. 

PROGRAMA

10:30 h. Obertura de portes. Projecció de l’audiovisual La realitat Mediterrània, avui.
11:00 h. Benvinguda
11:15 h. Conferència: Para una política europea en el Mediterráneo: ¿Cómo dar un nuevo empuje al proceso de Barcelona?, a càrrec de Sami Naïr, catedràtic de Ciències Polítiques a la Universitat Paris VIII. Presentat per Lluís Maria de Puig, president de l’assemblea del Consell d’Europa i vicepresident de la Fundació Ernest Lluch. 
12:00 h. Pausa i esmorzar
12:30 h. Conferència:  La incertitud permanent de l’Orient Mitjà, a càrrec de Tomás Alcoverro, corresponsal de La Vanguardia a Beirut. Presentat per Josep Martinoy, periodista i cap de Redacció d’El Punt
13:30 h. Pausa i dinar
16:15 h. Conferència: Canvis i transformacions socials a les societats mediterrànies, a càrrec d’Andreu Claret, director de la Fundació Anna Lindh. Presentat per Albert Bou, president del Consell Social de la UdG.
17:00 h. Pausa
17:15 h. Taula rodona amb la participació de tots els ponents i preguntes del públic, conduïda per Gemma Aubarell, politòloga i directora de Programació de l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed).
18:30 h. Cloenda institucional
19:00 h. Fi de la jornada