CERCAR Notícies

Adelina Comas-Herrera analitza els escenaris i models possibles per atendre el cost de la cura, dins del cicle sobre Longevitat

Sisena sessió (aplaçada) del cicle organitzat conjuntament amb el Club de Roma, la Fundació “la Caixa” i la col·laboració de la FATEC i la Cambra de Comerç de Barcelona

Compartir

9 d'octubre de 2024

Descarrega

Galeria

Descarrega

El passat dilluns 7 d’octubre es va celebrar la que havia de ser sisena sessió del cicle “De Plató a Aristòtil: gaudir o patir la longevitat” posposada en el seu moment per motius de força major i que s’havia d’haver duta terme el passat 1 de juliol.

La Jornada va ser iniciada Institucionalment per part del Sr. Jaume Lanaspa – President de la Oficina del Club de Roma a Barcelona i el Sr. Joan Majó, president de la Fundació Ernest Lluch. Aquests van agrair al públic l’assistència i van reconèixer el treball de les institucions que han fet possible la celebració del diàleg. Així mateix van apuntar alguns primers elements de reflexió per tal que el diàleg posterior tingues ja alguns possibles elements d’anclatge.

La sessió, conduida per Ferriol Sòria, director de la Fundació Ernest Lluch va dur-la a terme amb una esplèndida ponència Adelina Comas-Herrera, directora del Global Observatory of Long-Term Care al Care Policy and Evaluation Centre London School of Economics and Political Science.

Adelina Comas- Herrera va analitzar de manera comparada quins són els reptes dels sistemes de cures de llarga durada, tot posant èmfasi en l’economia de la demència i la dependència des d’una perspectiva europea a partir de les diferents estratègies per respondre eficientment al repte econòmic de la cura. La comparativa, especialment centrada en el cas danès, va emfasitzar la necessitat de major inversió, estant España a un o,8% de despesa respecte el PIB en temes relacionats amb la cura, mentre que la mitjana europea és del 1,7% i els països escanidnaus propers al 3%.

La sessió va acabar amb preguntes del públic que omplia la Sala Macaya.

Pots veure el vídeo de la sessió aquí: