CERCAR Notícies

Alaquàs homenatja Ernest Lluch dins del cicle de concerts de tardor 2017

 El Castell d'Alaquàs, seu de la Secció Valenciana de la Fundació Ernest Lluch, va acollir el dissabte una actuació a càrrec del quartet de corda Senalag

Compartir

26 de novembre de 2017

Descarrega

Galeria

Descarrega

Alaquàs va retre homenatge el passat dissabte 18 de novembre a Ernest Lluch, polític espanyol assassinat per ETA l’any 2000 i gran defensor de les llibertats i el diàleg amb motiu del Concert Anual que l’Ajuntament celebra dins del Cicle de Concerts de Tardor. En l’acte, que es celebra tots els anys per tal de mantindre viva la memòria, el pensament i l’obra d’Ernest Lluch, van estar presents l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, el President de la Secció Valenciana de la Fundació Ernest Lluch, Salvador Almenar i el Regidor de Cultura, Toni Saura.

El concert va estar protagonitzat pel quartet de corda Senalag, encarregat de protagonitzar aquesta actuació a la que van assistir quasi un centenar de persones. Aquesta formació musical es va crear l’any 2001 amb l’objectiu d’interpretar i compartir música de cambra. Està integrat per quatre dones valencianes que compaginen la pràctica interpretativa amb la docent.

La Fundació Ernest Lluch va nàixer per a fer perviure els valors i l’obra d’Ernest Lluch i per a mantenir viva la seua personalitat, que va destacar sempre pel seu rigor. Particularment, convé destacar també el seu tarannà dialogant enmig de les controvèrsies que el van envoltar i que, potser, és el que els seus assassins van voler tallar de soca-rel la nit del 21 de novembre de 2000.

Alaquàs va tenir una especial significació en el trajecte vital d’Ernest Lluch. En el convent de la Puríssima, va ser detingut per la policia política, el 24 de juny de 1975, com un dels integrants dels Déu d’Alaquàs, un dels fets més significatius del tardo franquisme. Si més no, es tractava de consolidar una plataforma unitària de partits per a aconseguir la “Llibertat, Amnistia i Estatut d’Autonomia”. Aquests esdeveniments posaven de relleu el profund compromís cívic que Ernest Lluch havia contret amb la nostra Comunitat Autònoma. És per això que la Secció Valenciana de la Fundació Ernest Lluch, des de la seua inauguració el passat 8 de maig de 2007, es troba situada al Castell d’Alaquàs.

*Notícia extreta de la web del Castell de l’Ajuntament d’Alaquàs