CERCAR Notícies

Alaquàs ret homenatge a Ernest Lluch en el tradicional concert anual

Compartir

28 de desembre de 2016

Descarrega

Galeria

Descarrega

Alaquàs va celebrar el passat dissabte 26 de novembre el Concert Anual en Memòria d’ Ernest Lluch, una actuació emmarcada dins del cicle de Concerts de Tardor organitzat per l’Ajuntament d’Alaquàs i que se celebra cada any per retre homenatge al que fora una persona clau en la defensa de les llibertats i el diàleg al país, Ernest Lluch, polític espanyol assassinat per ETA l’any 2000.

L’acte va comptar amb la presència de l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos i el president de la Secció Valenciana de la Fundació Ernest Lluch, Salvador Almenar, que van ser els encarregats de retre homenatge a Ernest Lluch.

A continuació va tindre lloc el concert protagonitzat pel Trio de Llevant de la Unió Musical d’Alaquàs. Amb aquest concert es clausura el XX Cicle de Concerts de Tardor organitzat per l’Ajuntament d’Alaquàs.

La Fundació Ernest Lluch i Alaquàs

La Fundació Ernest Lluch va nàixer per a fer perviure els valors i l’obra d’Ernest Lluch i per a mantenir viva la seua personalitat, que va destacar sempre pel seu rigor. Particularment, convé destacar també el seu tarannà dialogant enmig de les controvèrsies que el van envoltar i que, potser, és el que els seus assassins van voler tallar de soca-rel la nit del 21 de novembre de 2000.

Alaquàs va tenir una especial significació en el trajecte vital d’Ernest Lluch. En el convent de la Puríssima, va ser detingut per la policia política, el 24 de juny de 1975, com un dels integrants dels Déu d’Alaquàs, un dels fets més significatius del tardo franquisme. Si més no, es tractava de consolidar una plataforma unitària de partits per a aconseguir la “Llibertat, Amnistia i Estatut d’Autonomia”. Aquests esdeveniments posaven de relleu el profund compromís cívic que Ernest Lluch havia contret amb la nostra Comunitat Autònoma. És per això que la Secció Valenciana de la Fundació Ernest Lluch, des de la seua inauguració el passat 8 de maig de 2007, es troba situada al Castell d’Alaquàs.

*Crònica cedida per l’Ajuntament d’Alaquàs