CERCAR Notícies

Andrés Ortega i Genís Roca exposen els paràmetres de la societat futura i el seu encaix amb la vida democràtica

 Quart diàleg del cicle ‘Democràcies Violentades’ que es va celebrar el passat 31 d'octubre al Palau Macaya

Compartir

2 de novembre de 2017

Descarrega

Galeria

Descarrega

Amb el diàleg Evolució tecnològica i el seu impacte en les democràcies celebrat el dimarts 31 d’octubre al Palau Macaya de Barcelona es va posar punt i seguit al Cicle de Diàlegs que promou la Fundació Ernest Lluch, per reflexionar sobre tots aquells aspectes que tensionen i violenten a les democràcies. Els protagonistes del diàleg  van ser el director del Observatorio de las Ideas i investigador associat del Real Instituto Elcano, Andrés Ortega i el fundador i president de RocaSalvatella, Genís Roca.

Totes les revolucions tecnològiques han anat acompanyades de canvis estructurals en les formes d’organització social. L’arribada dels robots i l’ús del big data des de l’aparició d’internet i la macrocomputació ens tornen a
interpel·lar sobre com es pot idear un pacte social que integri la materialització d’aquestes evolucions tecnològiques i el que això significa
per a la feina de la gent, el seu ordre de prioritats i la mateixa condició d’humanitat. Les noves generacions hauran de decidir quin serà aquest ordre, hauran de gestionar el seu canvi i establir la seva condició de ciutadans a partir d’aquests nous paràmetres, inicialment instrumentals i finalment revolucionaris.

El proper diàleg tindrà lloc dimarts 7 de novembre de 2017 a les 19h al Palau Macaya Barcelona i comptarà amb la participació dels politòlegs Fernando Vallespín i Víctor Lapuente per parlar-nos de Quan s’acaba una democràcia?