CERCAR Notícies

Bonal i Burns incideixen en l’impacte de la desigualtat educativa post-pandèmia

 Setè diàleg cicle 'Desigualtat ampliada' - Observatori Social la Caixa - Caixaforum Macaya

Compartir

26 de novembre de 2021

Descarrega

Galeria

Descarrega

 El setè diàleg del cicle sobre ‘Desigualtat ampliada‘ va tenir lloc ahir, dijous 25 de novembre, al Palau Macaya de Barcelona i es va focalitzar en l’anàlisi de la desigualtat educativa després de l’impacte de la Covid-19. Per a tal propòsit es va comptar amb la presència de dues persones expertes com son l’analista senir en Recerca i Innovació educativa de la OCDE, Tracey Burns i el Catedràtic de Sociologia de l’educació de la UAB, Xavier Bonal

L’escenari després de la pandèmia serà degudament analitzat i l’informe PISA, actualment en preparació, en serà un indicador clau a l’hora de saber de quina manera (i a on) ha afectat més l’efecte de la pandèmia en l’assoliment de competències. Tanmateix, ja es pot assegurar que la pandèmia ha incidit de manera directa amb la desigualtat educativa d’infants i joves d’arreu del planeta. D’entrada, s’ha posat de manifest la importància del centre escolar com a espai de sociabilitat i d’experimentació conjunta. D’altra banda, tot i viure en una societat hiperconnectada que tendeix a incrementar l’autoaprenentatge, aquest no té encara prou solidesa com per garantir un aprenentatge online i autònom. Per això encara preocupa i ocupa la bretxa digital existent, la menor capacitat compensatòria de l’educació a distància, la disparitat en les pràctiques educatives familiars, la desigual capacitat d’adaptació de les escoles a la nova realitat i la reducció del temps extraescolar, entre altres factors.

La complicitat entre ambdós dialoguistes va propiciar una conversa amena i respectuosa, amb coincidències de fons i algunes, ben poques, discrepàncies de matís. Una delícia de diàleg que posem a l’abast de tothom que ho desitgi.

*A continuació pots reproduir el vídeo íntegre del diàleg aquí (clica a la imatge):