CERCAR Notícies

Díez, Carbó i Costas reflexionen sobre “La crisi del deute i l’euro” a la UB

Èxit del IX Seminari Ernest Lluch d'Economia celebrat ahir a l'Aula Magna de la Facultat d'Economia i Empresa de la UB

Compartir

11 de novembre de 2011

Descarrega

Galeria

Descarrega

Ahir, dijous 10 de novembre, l’Aula Magna de la Facultat d’Economia i Empresa de la UB es va omplir d’alumnes i professors, per a assistir al seminari anual que organitzen la Fundació Ernmest Lluch i la Universitat de Barcelona, en el que esdevé un acte de record a Ernest Lluch i una jornada acadèmica de gran nivell.

La crisi del deute i l’euro fou el títol d’aquest seminari que coordina i condueix el catedràtic de política Econòmica, Antón Costas, i que en l’edició d’enguany va reunir a José Carlos Díez, economista en cap d’Intermoney i Santiago Carbó,  catedràtic d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de Granada. L’acte fou presidit per la degana de la Facultat, Elisenda Paluzie, i va comptar també amb la participació del vicepresident de la Fundació Ernest Lluch, Lluís Maria de Puig.

L’acte, concebut també com a homenatge a Ernest Lluch, catedràtic i professor de la Facultat, va començar amb les paraules de benvinguda i agraïment de part de la degana i del vicepresident de la Fundació Ernest Lluch. El professor Costas fou l’encarregat de glosar la figura de Lluch i de presentar als ponents, que varen intervenir en l’ordre anteriorment descrit.


José Carlos Díez va fer ús de les seves dots comunicatives carregades de coneixement i corrosivitat per transmetre amb claredat la situació econòmica actual d’Europa i parlar-nos del futur de l’euro en aquest escenari que se’ns presenta després de les crisis de deute de Grècia i d’Itàlia. Amb una exposició que va mantenir l’auditori en atenció permanent, Díez va mostrar un cert optimisme en relació a l’euro, malgrat estar immersos dins d’un marc d’extrema urgència que clama voluntat i claredat política per tal de resoldre un problema que requereix una solució ràpida en matèria monetària. La intervenció de Santiago Carbó  va profundir en el tema de la crisi del deute espanyol, al mateix temps que ponderava la crítica situació que viurem en els propers anys sinó s’inicia d’immediat una política de monetarització impulsada pel BCE. Després d’aquest primer torn es va obrir el debat amb preguntes de professors i estudiants. L’acte va cloure a les dues en punt, després de dues hores d’intensa i profitosa reflexió sobre una de les qüestions que més ocupen i preocupen a la nostra societat.

Accedeix a les ponències: