CERCAR Notícies

El Castell d’Alaquàs va acollir un any més el Concert Homenatge a Ernest Lluch

Compartir

14 de novembre de 2019

Descarrega

Galeria

Descarrega

 El passat dissabte 9 de novembre de 2019, la localitat valenciana d’Alaquàs va acollir el Concert Homenatge a Ernest Lluch, organitzat conjuntament per l’Ajuntament d’Alaquàs, la Generalitat Valenciana i la Secció Valenciana de la Fundació Ernest Lluch. El concert, emmarcat dins el XXV Cicle de Concerts de Tardor, es va celebrar a l’edifici històric del Castell d’Alaquàs i va comptar amb l’actuació del pianista Arturo Asensi i la soprano Saray García, que delectaren el públic amb una selecció de peces líriques de compositors argentins, espanyols i valencians.

Durant l’acte, es van dedicar paraules de record a Ernest Lluch per part de Salvador Almenar, president de la Secció Valenciana de la Fundació Ernest Lluch, i de Francisco Javier Evangelista, regidor de Cultura, Turisme, Esports i Biblioteca de l’Ajuntament d’Alaquàs. Ambdós van destacar la seua figura de demòcrata i intel·lectual. Un any més, Ernest Lluch ha estat recordat a terres valencianes, prova de la forta empremta que va deixar a la seua terra d’adopció.

Ernest Lluch va ser un dels anomenats “deu d’Alaquàs”, membres de la Taula Democràtica del País Valencià, principal organisme d’oposició antifranquista, que van ser detinguts en juny de 1975 quan estaven reunits a la localitat valenciana per redactar un projecte d’estatut d’autonomia per al País Valencià.

Pau Insa

Membre de la Secció Valenciana de la Fundació Ernest Lluch