CERCAR Notícies

El FCB i la Fundació Ernest Lluch signen un conveni de col·laboració per fomentar el diàleg i contribuir al dinamisme del país

La primera activitat conjunta serà una jornada sobre economia i futbol el 17 de juny a l’Auditori 1899

Compartir

27 de maig de 2013

Descarrega

Galeria

Descarrega

El FC Barcelona i la Fundació Ernest Lluch van signar a les instal·lacions del Club un conveni de col·laboració per dur a terme activitats conjuntes destinades a fomentar el diàleg entre els ciutadans de Catalunya, d’Espanya i d’Europa i la recerca i divulgació acadèmiques que contribueixin al dinamisme del país a partir de l’anàlisi, la recerca i la formació.

L’acte de signatura va comptar amb l’assistència del president del FC Barcelona, Sandro Rosell, el vicepresident institucional Carles Vilarrubí, el president de la Fundació Ernest Lluch, Joan Majó, i el vicepresident Enric Lluch, així com altres membres de totes dues entitats.

Conferència Acadèmica Anual Ernest Lluch

Fruit d’aquesta aliança entre el FC Barcelona i la Fundació Ernest Lluch, s’ha acordat instaurar la Conferència Acadèmica Anual Ernest Lluch sobre economia i futbol. Aquesta comptarà amb la participació d’un acadèmic o professional de prestigi internacional i pretén convertir-se en una activitat de referència a Catalunya i Espanya, centrada en la reflexió i l’aproximació intel·lectual a l’economia del futbol i totes les derivades socials esportives i culturals.

La primera edició d’aquesta jornada tindrà com a títol ‘L’impacte de la crisi al futbol. Estratègies adaptatives’ i se celebrarà el pròxim 17 de juny, entre les 11 i les 13.30 h, a l’Auditori 1899 del FC Barcelona i comptarà amb el programa següent (clica l’enllaç).

     Activitat gratuïta d’inscripció obligatòria. Pots inscriure’t aquí

Premi a l’Esportivitat

Així mateix, la Fundació Ernest Lluch ha atorgat en diverses ocasions a persones o estaments del FC Barcelona el Premi a l’Esportivitat creat per reconèixer aquelles trajectòries o gestos que honoren l’esport. Han estat els casos, el 2003, de la primera plantilla del FC Barcelona per haver-se pronunciat públicament contra la guerra i a favor de la pau; l’any 2005 a la selecció de futbolistes israelians i palestins que van jugar el Partit per la Pau el 29 de novembre del 2005 al Camp Nou; i l’any 2007 a l’entrenador Albert Puig, entrenador del futbol base, per la seva actitud pedagògica en un partit d’alevins entre el Barça i l’Espanyol. I el 2008, a l’Agrupació Barça Veterans com a reconeixement a la seva tasca exemplar i pionera en el foment de la solidaritat entre els exjugadors.