La conferència: «Ernest Lluch i els seus estudis sobre economia» promoguda per la Societat Catalana d’Economia de l’IEC amb el suport de la Fundació Ernest Lluch, es va realitzar el passat 5 de març i va anar a càrrec de Francesc Artal, doctor en economia i membre del Patronat i de la Comissió Acadèmica de la Fundació Ernest Lluch. A més, hi varen intervenir en Salvador Giner, president de l’IEC; Josep Maria Carreras Puigdengolas, vicepresident de la Fundació Ernest Lluch, i Eduard Arruga i Valeri, president de la Societat Catalana d’Economia.
A continuació enllacem el vídeo íntegre de la conferencia (la ponència de F. Artal s’inicia al minut 10) i la crònica de l’acte.
Els estudis sobre economia del territori dels inicis de la seva vida professional, la divulgació dels grans nous corrents econòmics i l’aportació que va fer a la història del pensament econòmic són els tres eixos del treball que, com a economista, es van destacar d’Ernest Lluch (Vilassar de Mar, 1937- Barcelona, 2000) en l’acte d’homenatge celebrat a l’IEC el 5 de març, organitzat per la Societat Catalana d’Economia, filial de l’Institut.
La conferència central de la jornada, titulada «Ernest Lluch i els seus estudis sobre economia», va ser a càrrec de Francesc Artal, doctor en economia i membre del Patronat i de la Comissió Acadèmica de la Fundació Ernest Lluch, que va ser seguida per les intervencions de Salvador Giner, president de l’IEC, i de Josep Maria Carreras Puigdengolas, vicepresident de la Fundació Ernest Lluch. Eduard Arruga, president de la Societat Catalana d’Economia, va presentar l’acte.
En la seva conferència, Francesc Artal es va referir a Ernest Lluch com «un personatge molt sòlid i important» per l’aportació que va fer a la ciència econòmica. Artal va valorar els seus estudis inicials sobre economia del territori i va destacar com Lluch ja plantejava, al final dels anys setanta, «la complementarietat de les economies dels Països Catalans» i parlava de l’arc mediterrani com a eix de desenvolupament i progrés. La promoció de la recerca econòmica que va fer Lluch amb la publicació de grans autors i la divulgació dels nous corrents de l’economia també va ser destacada en la conferència, així com el que, segons va dir, era la gran vocació d’Ernest Lluch, «la història del pensament econòmic, camp en què va ser un gran innovador».
Societat Catalana d’Economia, filial de l’IEC