CERCAR Notícies

El seminari sobre ‘Recerques actuals en història del pensament econòmic’ a la Universitat de València, homenatja a Lluch

 II Workshop de Pensament Econòmic Contemporani

Compartir

1 de juliol de 2021

Descarrega

Galeria

Descarrega

 Els passats dies 21 i 22 de juny de 2021 es va celebrar a la Facultat d’Economia de la Universitat de València el II Workshop de Pensament Econòmic Contemporani: “20 anys sense Ernest Lluch. Recerques actuals en història de el pensament econòmic”.

Aquest seminari ha recordat la persistència de les línies d’investigació iniciades pel professor Ernest Lluch i Martín, catedràtic d’Història del Pensament Econòmic, assassinat l’any 2000 per la banda terrorista ETA. El Workshop complementava acadèmicament l’acte cívic convocat el 28 de novembre de 2020 en el Campus dels Tarongers de la Universitat de València, i que va comptar amb la presència del MH President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i de la professora Rosa Lluch, filla de l’homenatjat.

La trobada va estar patrocinat pels Departaments d’Anàlisi Econòmica i d’Història Moderna i Contemporània de la Universitat de València, el Instituto Feijóo de Estudios del Siglo XVIII i la Fundació Ernest Lluch. Es va dur a terme en un format híbrid, que va permetre la presència física d’alguns dels ponents a les instal·lacions de la Universitat de València, tot i respectant les mesures de seguretat sanitàries exigides per la pandèmia. El Workshop va comptar amb la participació d’especialistes en història del pensament econòmic d’un gran nombre d’universitats espanyoles, europees i americanes, que van presentar les seues investigacions més recents sobre temàtiques diverses, encara que amb els segles XVIII i XIX com a eixos fonamentals. Les ponències sobre la Il·lustració, època sobre la qual va versar la major part de la investigació de l’professor Lluch, es reuniran en un número de la revista “Cuadernos de Estudios del Siglo XVIII” dedicat al seu record i que serà publicat en 2023.