CERCAR Notícies

“El suicidio institucional del franquismo en la transición a la democracia”

 Conferència d'Ignacio Sánchez-Cuenca a la UPF 

Compartir

14 d'octubre de 2016

Descarrega

Galeria

Descarrega

En el marc de col·laboració iniciat enguany entre la Fundació Ernest Lluch i el Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, es duen a terme diverses iniciatives acadèmiques. Una d’elles, la participació dels alumnes del Grau en Filosofia, Economia i Política en el Cicle de Diálegs al CaixaForum Barcelona. L’altra iniciativa és la realització de seminaris i ponències com és el cas d’aquesta, una activitat circumscrita a l’alumnat i que va comptar amb la participació del professor Ignacio-Sánchez Cuenca.

Sobre el ponent:

Ignacio Sánchez-Cuenca. Director d’Investigació de l’Institut Carlos III-Juan March de Ciències Socials (IC3JM). Professor titular de Sociologia a la Universitat Complutense de Madrid.

(Valencia, 1966). Director de l’Instituto Carlos III-Juan March de Ciències Socials de la Universidad Carlos III (Madrid) i professor titular de Ciència Política a la mateixa universitat. Ha estat Rice Associate Professor a la Universitat de Yale, professor titular al Departament de Ciència Política de la Universitat Pompeu Fabra, Visiting Scholar a la Universitat de Nova York, i ajudant de la Facultat al Departament de Sociologia de la Universidad de Salamanca. És autor de nombrosos articles acadèmics a revistes especialitzades. Acaba de publicar La desfachatez intelectual (Catarata 2016) i entre els seus darrers llibres destaquen: Años de cambios, años de crisis. Ocho años de gobiernos socialistas (Catarata, 2012), coeditor amb Adam Przeworski de Democracia y socialdemocracia. Homenaje a José María Maravall (Centro de Estudios Políticos y Constitucionales, 2012), La impotencia democrática. Sobre la crisis política de España (Catarata 2014) y Atado y mal atado (Alianza 2014). Col·labora regularment al diari digital InfoLibre i a la revista TintaLibre.