CERCAR Notícies

Els “Diàlegs sobre Sostenibilitat social i financera del SNS” clouen amb una declaració oberta demanant eines i un nou contracte social per a assolir-la

Coorganitzat amb el Club de Roma (oficina Barcelona) els experts aborden les reformes necessàries del SNS i demanden grans pactes

El passat 6 de novembre es va dur a terme, en sessions de matí i tarda, la jornada de Diàlegs sobre “Sostenibilitat social, financera i gestió dels recursos humans del Sistema Nacional de Salut” que ha estat preparada en coorganització amb el Club de Roma (oficina Barcelona) i amb la col.laboració de l’IS Global i l’Associació d’Economia de la Salut (AES).

Recupera Aquí el programa de la Jornada.

La jornada va reunir experts de referència del món acadèmic i sanitari amb una idea en el rerefons: pensar que trenta-set anys després de l’aprovació de la Llei General de Sanitat, és possiblement necessari plantejar un nou contracte social per assegurar la sostenibilitat social i financera del Sistema de Salut. A tal efecte van plantejar-se les 3 sessions de treball i diàlegs que es van celebrar amb enorme interès al CaixaForum Macaya de Barcelona.

La Jornada de Diàlegs va cloure amb una Declaració oberta firmada per la Fundació Ernest Lluch i el Club de Roma (oficina Barcelona) en el que es demanen eines i un nou contracte social per a fer efectiva la sostenibilitat social i financera del SNS.

.

Obertura Institucional i Introducció

La Jornada es va iniciar amb uns parlaments d’obertura Institucional i Introducció per part del Sr. Jaume Lanaspa – President de la Oficina del Club de Roma a Barcelona i del Sr. Joan Majó – President de la Fundació Ernest Lluch

.

Diàleg 1:

Immediatament es va iniciar el primer Diàleg, “Quo Vadis? Reptes de la Sostenibilitat social i financera del SNS: cap a un nou contracte social per a garantir la sostenibilitat del SNS”.

Introduit per Josep Maria Argimón – Director de la Infraestructura Científica del Barcelonaβeta Brain Research Center, el diàleg va comptar amb les reflexions de Guillem López-Casasnovas – Catedràtic d’Economia de la Universitat Pompeu Fabra i director del Centre de Recerca en Economia de la Salut de la UPF; i d’Andrew Street – Catedràtic d’Economia de la Salut al Department of Health Policy de la London School of Economics and Political Science

.

POTS VEURE EL VIDEO DEL 1r DIÀLEG AQUÍ

Versió Original (Català-Anglès)

.

Versió amb traducció simultània Català Castellà (traduit de l’Anglès)

Diàleg 2:

Un segon bloc de reflexió es va iniciar amb el diàleg “Reptes del SNS: la mirada dels gestors”

En aquesta ocasió el Director general de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), Antoni Plasencia va introduir i moderar el diàleg que varen protagonitzar Olga Pané – Gerent del Parc de Salut Mar i Manel del Castillo – Director Gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona.

.

POTS VEURE EL VIDEO DEL 2n DIÀLEG AQUÍ

.

.

Diàleg 3:

La sessió de tarda va cloure la jornada amb un diàleg sobre “La reforma de la gestió dels Recursos Humans del Sistema de Salut”

El diàleg va ser introduit per Anna García Altés – Presidenta de l’Associació d’Economia de la Salut (AES) en un diàleg esplèndid entre Beatriz González López-Valcárcel – Catedràtica de Mètodes Quantitatius en Economia i Gestió de la Universitat de Las Palmas de Gran Canària i Tomás Zapata – Cap de la Unitat de Recursos Humans per a la Salut i Serveis de Salut de la Oficina Regional de la OMS a Europa.

.

POTS VEURE EL VIDEO DEL 3r DIÀLEG AQUÍ

.

Declaració Oberta presentada per la Fundació Ernest Lluch i el Club de Roma, i Cloenda

Finalment, les dues institucions organitzadores, Fundació Ernest Lluch i el Club de Roma, van presentar una Declaració Oberta que es pot descarregar en el que comparteixen les inquietuds al respecte de la sostenibilitat social i financera del SNS i la necessitat de propiciar amb celeritat un nou contracte social a tal efecte a través de la col·laboració de la societat civil, dels professionals sanitaris i dels decisors polítics.

Declaració Oberta (Català)

Declaración Abierta (Castellano)

LLibre Transcripció Diàlegs

CLICA A LA IMATGE PER OBRIR

https://www.fundacioernestlluch.org/wp-content/uploads/2024/01/LlibreSANITAT3-FINAL.pdf

Coorganitza:

Col.labora:

Amb el Suport de: