CERCAR Notícies

Emotiu homenatge a Lluís Maria de Puig al Palau Macaya de Barcelona

L'acte de record i homenatge va tenir lloc ahir dijous 12 de desembre de 2013

Compartir

13 de desembre de 2013

Descarrega

Galeria

Descarrega

El Consell Català del Moviment Europeu i la Fundació Ernest Lluch, ahir a les 19 hores, varen retre un càlid i emotiu homenatge a l’historiador, polític, socialista i europeista, Lluís Maria de Puig. Amb la sala del Palau Macaya de Barcelona plena a vessar l’acte va congregar a familiars, companys i amics de Lluís Maria de Puig, qui ens va deixar just fa un any.

Joan Colom i Joan Majó, en nom del Consell Català del Moviment Europeu i de la Fundacio Ernest Lluch, respectivament, varen inaugurar l’acte d’homenatge a Lluís Maria de Puig que va comptar amb intervencions de pes.

Mateu Sorinas, exsecretari general de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, va incidir en el paper que Lluís Maria de Puig va jugar en el marc de la política europea, sobretot en el Consell d’Europa. Sorinas va detallar el significat d’haver pogut comptar amb un polític europeïsta de la talla de De Puig, de qui va destacar el seu compromís cívic i democràtic i dels drets humans.

Al seu torn, Joaquim Llach, membre de la comissió executiva i primer director de la Fundació Ernest Lluch va fer un amical recorregut per la trajectòria i vinculació -cabdal- de Lluís Maria amb la Fundació Ernest Lluch: “una Fundació petita que va estimar i liderar, primer com a vicepresident i després com a president”. Una emotiva itervenció que va precedir el parlament de Joaquim  Nadal, catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Girona i company de partit i conciutadà de Lluís Maria de Puig. Precisament la seva intervenció versà sobre “Un somni europeu des de Girona: Lluís Maria de Puig”, reconeixent-li la seva vàñua, personal, política i com a historiador.

Per últim, Helena de Puig, en nom de la família va oferir unes sentides paraules d’escalf i agraïment en nom de la família.