CERCAR Notícies

En relació a la declaració d’ETA de 20 d’octubre de 2011 la Fundació Ernest Lluch vol manifestar el següent:

Compartir

21 d'octubre de 2011

Descarrega

Galeria

Descarrega

La satisfacció dels membres de la nostra Fundació per la declaració de la fi de la violència per part de la banda terrorista ETA.

El més sentit record, reconeixement i solidaritat amb totes les víctimes del terrorisme. I la demanda d’un escrupolós respecte per totes les posicions de víctimes, familiars i amics d’aquestes, heterogènies i inequívocament personals, en l’administració de la notícia.

Esperem que a partir d’ara mateix es produeixin totes les demostracions necessàries per tal de verificar la irreversibilitat del cessament anunciat, i tots els esforços que calguin per generar condicions que portin a una veritable via de reconciliació, convençuts com estem que la veritat, la justícia, la memòria i la reparació a les víctimes serà gestionada amb generositat i d’acord amb la llei.

Tenim la convicció que el diàleg ha de ser, més que mai, l’instrument fonamental per a construir el futur i que cal deixar treballar i fer sincera confiança a l’Estat de dret, les seves institucions i lleis, i a la societat civil que el conforma.

En aquest context, la Fundació, centrada en els àmbits de reflexió i acadèmics d’Ernest Lluch, seguirà vetllant per a esdevenir un espai de Diàleg on les posicions divergents siguin possibles i validables. El diàleg com a estímul i com atreviment pel que suposa d’instrument intel·ligent per a la resolució de conflictes, discrepàncies o desencontres atàvics. El diàleg com a essència de la democràcia pura, del coneixement de les raons de l’altre, de la pulsió no bel·ligerant de l’home.

La prudència necessària no ens ha de malmetre l’optimisme i l’esperança.

Avui, Ernest Lluch estaria content.

Fundació Ernest Lluch