CERCAR Notícies

Enrique Barón exposa els reptes d’Europa en l’acte en homenatge a Ernest Lluch a Saragossa

Compartir

11 de desembre de 2015

Descarrega

Galeria

Descarrega

L’expresident del Parlament Europeu, Enrique Barón va participar en l’homenatge en record del professor Ernest Lluch, ??en un acte celebrat al CaixaForum de Saragossa, organitzat per la secció aragonesa de la Fundació que porta el mateix nom de l’economista i impulsor de la sanitat universal a Espanya, i que ha comptat amb la presència de Fernando Gimeno, conseller d’Hisenda del Govern d’Aragó.

Segons va recordar el president de la fundació, Joan Majó, l’actitud dialogant d’Ernest Lluch, que va ser ministre de Sanitat i Consum amb el Govern socialista entre 1982 i 1986, li va costar la vida. En aquest acte, Enrique Barón, va pronunciar la conferència ‘Europa: federalisme o imperi?’ va exposar que era un tema del que realment li agradaria parlar amb Ernest si ell fos aquí. I és que tots dos van coincidir com a ministres però també van viure la transició a la democràcia, la unitat socialista i el procés constituent, fins a arribar a negociar l’entrada d’Espanya a la Unió Europea. Moments clau compartits per “dos europeistes convençuts”, que ahoran parlarien dels desafiaments als quals s’enfronta la Unió Europa i Espanya com a part d’ella.
Segons Baró, les restes socials i econòmics als quals ha de donar resposta Europa encara són molts, des del canvi climàtic, fins a la crisi de refugiats o la situació econòmica, en un entorn, a més, d ‘”inestabilitat política” amb guerres en altres països . Qüestions a les qua cal donar sortida i resposta però no amb tensions en les que els “populismes” i els “nacionalismes” plantegen una “tornada al passat utòpica i impossible”. Per la seva banda, el conseller d’Hisenda del Govern d’Aragó, Fernando Gimeno, que va treballar amb Ernest Lluch al Congrés dels Diputats al començament dels anys 80, el considera “el pare de la sanitat universal espanyola” i un defensor de les llibertats que va lluitar contra la dictadura i que “tristament” va ser assassinat per aquesta defensa de la democràcia.

En aquest càlid homenatge a Ernest Lluch a la capital aragonesa no hi va faltar la música. El quartet de corda Nevà va interpretar la peça ‘Adios Nonino’ d’Astor Piazzola, un dels compositors favorits d’Ernest Lluch.

Ressò a la premsa: