CERCAR Notícies

Enrique Barón i Joan Majó dialoguen sobre “Europa, destino común”

Compartir

14 d'abril de 2011

Descarrega

Galeria

Descarrega

Accedeix a la web del Projecte Diàlegs o de TVE a la carta i visiona aquest diàleg protagonitzat per Joan Majó, enginyer i exministre d’Indústria i Enrique Barón, economista, advocat i polític.  

Sinopsi: Si Europa es troba en una cruïlla, sens dubte, Espanya també. Després de la letargia de la dictadura de Franco, des de la jove democràcia espanyola es va fer el necessari per fer fructificar els acords que l’unien a les Comunitats Europees. El somni de molts es va complir i en poc més de 20 anys, els canvis experimentats han estat notables. Els últims anys han estat els de la moneda única i els de l’ampliació de la Unió Europea als 27 estats membres, però també els del fracàs de la Constitució i de la crisi. Hi ha definitivament instal·lada una sensació de debilitament del projecte europeu? Més Europa pot ser la solució? Com plantejar-lo a unes poblacions atemorides per l’erosió del seu benestar? És possible avançar en la integració d’altres factors de política econòmica perdent encara més sobirania? Política fiscal, per exemple? D’altra banda, sembla que el segle XXI és decididament el menys europeu dels últims segles. Es tracta d’una decadència, econòmica, demogràfica, militar, política, cultural? Quins són els factors clau de la situació actual? La veu única, coordinada, d’Europa al món és possible?. Pregunta obertes per a un diàleg sobre el present i el futur d’Europa protagonitzat per Joan Majó Enginyer i exministre d’Indústria i Enrique Barón, economista, advocat i polític.


Participa i fomenta el diàleg: També pots aportar els teus comentaris des d’aquest web del Projecte Diàleg o bé via Twitter (#dialegsdialogoslluch) i Facebook. Uneix-te a la nostra comunitat 2.0 i aporta les teves idees i opinions.