CERCAR Notícies

‘Ernest Lluch, lliure i atrevit’

 Diàlegs ‘Economia i Territori’ a Vilassar de Mar 2020

Compartir

20 de febrer de 2020

Descarrega

Galeria

'Ernest Lluch

Descarrega

 El proper divendres 6 de març de 2020 amb l’estrena del documental produït per Josep Morell i Jordi Vilar d’Ottokar i que se centra en la figura d’Ernest Lluch es pretén iniciar el cicle de diàlegs d’enguany, a Vilassar.

A l’acabar la projecció s’obrirà un col·loqui amb les intervencions de:

  • Josep Morell. Co-director del documental
  • Enric Lluch. Vicepresident de la Fundació Ernest Lluch i nebot d’Ernest Lluch

Storyline

"ERNEST LLUCH, lliure i atrevit" vol ser un viatge personal i íntim a la figura personal i política d’Ernest Lluch de la mà de gent que el va conèixer.

Ernest Lluch, va ser un agitador del pensament i un home polièdric que tenia una gran capacitat d’enlluernar a la gent amb noves idees. Ell va ser una de les persones que va ajudar a posar els fonaments per fer d’Espanya un país modern; amb la implementació de la sanitat pública universal i gratuïta.

Mentre intentava construir ponts d’entesa a Euskadi el comando Barcelona va decidir posar fi a la seva vida l’any 2000.

Sinopsi

"ERNEST LLUCH, lliure i atrevit" vol ser un viatge personal i íntim a la figura política de Lluch de la mà d’amics, companys, periodistes i familiars que el van conèixer.

Lluch, va ser un agitador del pensament amb una gran capacitat d’enlluernar a la gent amb noves idees. Va ser una de les persones que va ajudar a posar els fonaments per modernitzar Espanya amb la implementació de la sanitat pública universal i gratuïta i la primera llei de l’avortament.

Aquesta reforma de la llei de sanitat li va costar tres anys de feina i negociacions i la redacció de 15 esborranys.

Durant la seva trajectòria humana professional Ernest Lluch va conèixer en profunditat la realitat política i social de València, Catalunya i Euskadi, va veure com es feia política a Madrid i va reflexionar sobre els seus problemes, molts dels avui dia encara estan presents.

El documental també el paper de Lluch dins del socialisme català i valencià, les seves divergències i la polémica de la LOAPA. Ernest Lluch va ser una dels primers polítics mediàtics que va participar a tertulies de ràdio i televisió.

"Ernest Lluch, lliure i atrevit" vol explicar que va impulsar a Lluch en l’època àlgida del terrorisme d’ETA, a viure llargues temporades a Euskadi.

Lluch va ser membre del Orfeò Donostiarrà, soci de la Real Sociedad i va formar part del moviment pacifista Elkarri. Sempre va treballar per construir ponts de diàleg per acabar amb la violència.

La paradoxa va voler que la violència amb la qual volia dialogar, va assassinar-lo al parking de casa seva el 21 de noviembre de l’any 2000.

'Ernest Lluch