CERCAR Notícies

Es clou el cicle de diàlegs sobre “Desigualtat i democràcia” amb un diàleg entre l’expresident Zapatero i Sami Naïr

Diàleg sobre "Cohesió Social i democràcia" al CaixaForum Madrid

Compartir

27 de gener de 2015

Descarrega

Galeria

Descarrega

Set anys després de l’inici d’una crisi econòmica d’abast mundial però amb particularitats europees i locals, la resposta semblava trobar-se en la posada en marxa de reformes econòmiques per transformar estructuralment les economies domèstiques. Aquesta correcció s’ha concretat en estratègies diferenciadess entre països que, en canvi, comparteixen haver fallat majoritàriament a l’hora de protegir els més desfavorits, posant en perill la cohesió social.

No obstant això, la cohesió social figura com a condició essencial per al desenvolupament sostenible i la salut democràtica. En el cas europeu concretament, emergeix com un bé a preservar, més encara en un context de crisi que ha posat en escac l’economia i les finances d’Europa i, de retruc, les seves estructures socials i polítiques.

Drets i conquestes socials essencials, com l’accés a serveis socials, sanitaris i educatius bàsics, exigeixen ser defensats per una democràcia europea enfrontada a nous i majors reptes polítics, econòmics i socials. Com dur a terme aquesta defensa en un moment també de crisi de les ideologies tradicionalment majoritàries?

D’aquestes i altres qüestions en van parlar dilluns (26 de gener), José Luis Rodríguez Zapatero, President del Govern d’Espanya (2004-2011), i Sami Naïr, Catedràtic en Ciències Polítiques. Director del Centre Mediterrani Andalusí de la Universitat Pablo d’Olavide de Sevilla. Aquest va ser el darrer dels diàlegs del cicle dedicat a "Desigualtat i democràcia" i que ha constat de 6 diàlegs realitzats al CaixForum Barcelona i 2 més al CaixaForum Madrid.