CERCAR Notícies

Es lliura el VIè Premi Ernest Lluch en Ciències Socials i Polítiques

Premi destinat al millor treball de recerca de batxillerat en aquests àmbits

Compartir

23 de juny de 2011

Descarrega

Galeria

Descarrega

Ahir, dimecres 22 de juny, a la Sala de Graus Albert Calsamiglia va tenir lloc l’acte de lliurament del Premi Ernest Lluch de Ciències Socials i Polítiques. Breu i emotiu, l’acte va comptar amb la presència de totes les persones guardonades (guanyadora i accèssits) que majoritàriament vingueren acompanyades de familiars i tutors. L’acte de lliurament d’aquesta sisena edció  fou presidit per Josep Ferrer, vicerector de Relacions Internacionals de la UPFi va comptar amb les intervencions del president del jurat i degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Socials de la UPF, Jordi Guiu i del president de la Comissió Acadèmica de la Fundació Ernest Lluch, Josep Maria Carreras.

A part d’atorgar els respectius diplomes acreditatius l’acte va servir per fer un just reconeixement a l’esforç de l’alumnat, familiars i professors, per tal d’incentivar l’esperit de recerca i vetllar per la seva qualitat. Essent aquest darrer el principal denominador comú del centenar de recerques selecionades a concurs i de manera molt especial, de les quatre recerques premiades en aquesta edició.  El  jurat del VI Premi Ernest Lluch de Ciències Socials i Polítiques, reunit el dia 7 de juny del 2011, va decidir atorgar el VI Premi Ernest Lluch de Ciències Socials i Polítiques, dotat amb 2000€, al següent treball: “La relació sino-africana i el nou mapa mundial”, d’Andrea Batalla Par, d’Aula Escola Europea, de Barcelona. Un treball molt ben escrit, amb excel•lent rigor analític, una profusa utilització de bones i adequades fonts bibliogràfiques i documentals i que respon a una clara inquietud personal. L’estudi de la deslocalització de la producció agrícola de la Xina a Àfrica i la seva relació amb el nou mapa mundial és un tema de clar interès per l’economia i la ciència política contemporània.

El Jurat també va decidit atorgar tres mencions Honorífiques als següents treballs:

  • “El virus marxista”, de Laura Bertrán Rivas i Alba Ortega Gascó, de la Institució Cultural CIC, de Barcelona. Un treball exhaustiu, ben estructurat i documentat sobre la vida i pensament d’Antonio Vallejo-Nágera, psiquiatre i investigador al servei de la dictadura franquista. L’estudi fa un destacat esforç per contextualitzar a Vallejo-Nágera i entendre críticament els seus estudis i tesis eugenèsiques.
  • “Els Racons del record”, d’Alba Crespo Rubio, de l’IES Lluís Vives, de Barcelona. Per la destacada feina de recol•lecció d’informació i documentació per reconstruir la trajectòria vital de dues persones originàries del bari de Sants que van viure la guerra civil en el bàndol republicà. Cal destacar la forma original i creativa de tractar gràficament els espais del passat i el present de la vivència de la guerra civil.
  • “Llenguatge i política”, de Guillem Ramírez Chico, de l’IES Secretari Coloma, de Barcelona. Per ser un treball de recerca que combina amb rigor l’elaboració d’un marc teòric, l’aplicació d’una metodologia i el posterior anàlisi de les dades per explicar les diferències partidistes en la campanya electoral al Parlament de Catalunya 2010.

  Enhorabona i bon estiu!