CERCAR Notícies

Es lliura el VIIè Premi Ernest Lluch en Ciències Socials i Polítiques

Laura Navarro Álvarez, de l'Institut Frederic Mompou, de Sant Vicenç dels Horts rep el Premi per la seva recerca sobre el moviment 15-M

Compartir

26 de juny de 2012

Descarrega

Galeria

Descarrega

Ahir, dilluns 25 de juny, a l’Edifici Roger de Llúria del campus de la Ciutadella de la UPF va tenir lloc l’acte de lliurament del Premi Ernest Lluch de Ciències Socials i Polítiques. Breu i emotiu, l’acte va comptar amb la presència de les persones guardonades (guanyadora i accèssits) que majoritàriament vingueren acompanyades de familiars i tutors. L’acte de lliurament d’aquesta setena edció fou presidit per Daniel Serra de la Figuera, vicerector de la UPF i va comptar amb les intervencions del president del jurat i degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Socials de la UPF, David Sancho i del president de la Comissió Acadèmica de la Fundació Ernest Lluch, Josep Maria Carreras.

A part d’atorgar els respectius diplomes acreditatius l’acte va servir per fer un just reconeixement a l’esforç de l’alumnat, familiars i professors, per tal d’incentivar l’esperit de recerca i vetllar per la seva qualitat. Essent aquest darrer el principal denominador comú de la setantena de recerques selecionades a concurs i de manera molt especial, de les cinc recerques premiades en aquesta edició. El jurat del VII Premi Ernest Lluch de Ciències Socials i Polítiques, reunit el dia 5 de juny del 2012, va decidir atorgar el VII Premi Ernest Lluch de Ciències Socials i Polítiques, dotat amb 1000€ i la possible matrícula al primer curs de Ciències Polítiques i Socials a la UPF, al següent treball:.

De la indignació a l’acció. El moviment 15-M“, de Laura Navarro Álvarez, de l’Institut Frederic Mompou, de Sant Vicenç dels Horts. El jurat n’ha valorat la seva anàlisi que incideix en la complexitat dels diferents factors explicatius d’un tema de gran actualitat política i social. Molt ben escrit, excel·lent capacitat analítica, bon ús del marc teòric i combinació de diferents fonts i metodologies.

El Jurat també ha decidit atorgar quatre Mencions Honorífiques als següents treballs:

“Millorant la Segona Democràcia”, de Marc Ibañez Díaz del Col·legi Pare Manyanet (Barcelona). Per abordar un tema polític ambiciós (com es pot aconseguir un sistema polític més participatiu, democràtic i representatiu?), utilitzant un ampli ventall d’entrevistes a actors polítics de primera línia i a partir de diferents dimensions d’anàlisi.

“El paper de la dona a l’Esparreguera franquista (1939-1978)”, de Carla Rodríguez Maeso i Esther Segura Moreno de IES El Cairat (Esparreguera). Per esdevenir un estudi fet amb rigor, en detall, curós, ple de testimonis i de recollida d’informació històrica de la situació de la dona a Esparreguera a la postguerra i el Franquisme.

“Emprenadors immigrants d’Alcanar”, d’Alfons Montserrat Reverter de l’Institut Sòl-de-Riu. Per tractar-se d’un treball d’investigació sobre els efectes de la migració en els comerços d’una localitat utilitzant tècniques quantitatives i qualitatives, i arribant a unes conclusions de forma acurada.

“Tot el que avui et sosté demà es pot trencar”, de Cora Barderi Monzó de l’Institut Jaume Balmes. Per l’entusiasme que demostra amb l’objecte d’estudi, acompanyat d’un ambiciós treball de camp i una visió àmplia dels diferents factors i actors que caracteritzen la problemàtica dels sense sostre.

Per últim, es va agrair la participació i la gran qualitat dels 71 treballs presentats.

Enhorabona i bon estiu!