CERCAR Notícies

Es lliura el VIII Premi Ernest Lluch de Ciències Socials i Polítiques

David Vallerdú pel seu treball "La Democràcia a revisió" guanya el VIII Premi i s'atorguen 4 mencions honorífiques

Compartir

28 de juny de 2013

Descarrega

Galeria

Descarrega

El jurat del VIIIè Premi Ernest Lluch de Ciències Socials i Polítiques, reunit el dia 6 de juny del 2013, va decidir atorgar el VIII Premi Ernest Lluch de Ciències Socials i Polítiques, a David Vallverdú Fernández, del centre Jesuïtes de Gràcia – Col•legi Kostka (Barcelona) pel seu treball titulat: “Democràcia a revisió”.


Si bé les bases contemplen un únic premi dotat amb 1000€ (més 1000€ de matrículació al 1r curs del Grau de CiènciesPolítiques i Socials de la UPF), el jurat va voler reconeixer l’esforç realitzat pels alumnes, concedint 4 mencions honorífiques a mode d’accèssit.

El lliurament del premi es va celebrar ahir dijous 27de juny a la 1 del migdia a l’auditori Mercè Rodoreda del campus de la Ciutadella de la UPF. L’acte, que va comptar amb la presència de Mònica Figueras, vicerectora de Responsabilitat Social i Promoció de la UPF, així com de David Sancho, president del jurat i Degà de la Facultat de Ciències polítiques i Socials de la UPF i de Josep Maria Carreras, president de la comissió acadèmica i vicepresident de la Fundació Ernest Lluch.El premi i els guardons honorífics el recolliren els mateixos premiats i/o  familiars seus. L’acte va acabar amb una foto de família dels guardonats, familiars, tutors i membres del jurat.

Els treballs guardonats en el VIII Premi Ernest Lluch de Ciències Socials i Polítiques (2013):

La relació dels premiats i el motiu exposat pel jurat:

Treball premiat

  • “Democràcia a revisió”, de David Vallverdú Fernández, del centre Jesuïtes de Gràcia – Col•legi Kostka (Barcelona). Argumentari del jurat: Un treball molt ambiciós a nivell teòric i empíric, amb un important esforç analític i de gran actualitat. Un bon exemple de l’aplicació de tècniques qualitatives i quantitatives, al mateix temps que creatiu i amb propostes aplicades.

Mencions Honorífiques

  • “Fundació Ca n’Hort“, de Sara Mateos Rodríguez, de l’Institut Torre de Malla de Parets del Vallès. Argumentari del jurat: Per l’esforç per pensar i configurar una institució amb continguts socials, revisant les diferents fases pel seu procés de creació.
  • “Les col•lectivitzacions d’empreses durant la guerra civil a Catalunya (1936-1939)”, d’Adrià Menéndez Molist, de l’Institut Icària de Barcelona. Argumentari del juratD’una experiència familiar va molt més enllà i realitza un treball molt ben redactat, estructurat i rigorós.
  • “L’Eterna Enyorança. Amalgama d’experiències personals amb el seu context històric (1860-2000)”, de Queralt Morral Bisbal, de l’Escola Tecnos de Terrassa. Argumentari del jurat: Pel treball etnogràfic desenvolupat a partir d’experiències personals, refent la genealogia dels seus ancestres i contextualitzant la recerca amb el que passa en aquell moment a Catalunya i al món.
  • “El Rol de l’Administració Pública en les Entitats Privades d’Iniciativa Social de la Ciutat de Badalona”, d’Alma Nebot Illán, de l’Escola Garbí Pere Vergés de Badalona. Argumentari del jurat: Un estudi de cas de tres entitats. Ben escrit, estructurat, i amb un ampli ventall de treball de camp: des de l’observació participant, realització a l’anàlisi del marc jurídic.

Per últim, el Jurat  agraeix la participació dels alumnes en  la convocatòria d’enguany i lloa la qualitat dels treballs presentats.