CERCAR Notícies

Es lliura la IX Beca de Recerca i es presenta el llibre resultant de la convocatòria anterior

 Els joves doctors Antoni Sánchez i Carcelén i Andrea Ricci, protagonitzen l'acte de la Beca de Recerca Ernest Lluch d'enguany

Compartir

12 de febrer de 2015

Descarrega

Galeria

Descarrega

 Ahir dimecres 11 de febrer va tenir lloc a l’auditori del Museu d’Història de Catalunya (MHC) l’acte dedicat a la Beca de Recerca Ernest Lluch, una convocatòria general biennal d’ajut a la recerca a l’entorn de les àrees acadèmiques que van centrar l’interès d’Ernest Lluch (pensament polític i/o econòmic, història política i/o econòmica, història moderna…) i que contribueixen al foment de la recerca entorn del diàleg Catalunya – Espanya –Europa en qualsevol del les diferents àrees de les ciències socials.

L’acte el va conduir el vicepresident de la Fundació Ernest Lluch, Josep Maria Carreras i va estar presidit pel director del MHC, Jusèp Boya, qui va pronunciar les paraules inicials d’obertura per passar la paraula tot seguit a Lluís Roura, catedràtic d’Història Moderna a la UAB i prologuista del llibre.

La primera part de l’acte es va centrar en la presentació del llibre Els diputats de l’antiga Corona d’Aragó a les Corts de Cadis (1808-1812). Per a glosar aquest llibre escrit per Antoni Sánchez i Carcelén, guanyador de la VIII Beca de Recerca Ernest Lluch (2012), es va comptar amb la participació del catedràtic d’Història Moderna, Lluís Roura i Aulinas, qui va procedir a fer una detallada i precisa ressenya del llibre que va permetre al públic assistent copsar-ne l’abast i la trascendència acadèmica del mateix, així com descobrir les habilitats de l’autor per proporcionar al lector una quantiosa i valuosa informació. Acte seguit va ser el torn del propi autor que des del faristol estant va dirigir unes sentides paraules d’agraïment i valoració personal sobre l’obra presentada.

La segona part de l’acte, no per més curta menys important, es va centrar en el lliurament de la IX  Beca de Recerca Ernest Lluch, que s’atorgà  a Andrea Ricci per la seva recerca titulada Entre lliurecanvisme i proteccionisme. El pensament econòmic català al segle XVII. Perspectives ibèriques i europees.Una recerca que es durà a terme al llarg del 2015 i que s’espera que derivi en una obra més de la col·lecció “Beca de Recerca Ernest Lluch” que promou la Fundació Ernest Lluch i que edita Editorial Pagès/ Milenio. Amb el llibre publicat enguany ja en són vuit els llibres editats d’aquesta col·lecció.