CERCAR Notícies

Èxit de la Jornada en record de Joaquín Colomer

En memòria de Joaquín Colomer: metge, acadèmic i polític’

Compartir

18 de febrer de 2011

Descarrega

Galeria

Descarrega

Convocat conjuntament per la Fundació Ernest Lluch – Secció Valenciana i la Associació Ciutadana per a la Defensa de la Salut Pública del País Valencià (ACDESA) es va celebrar dimecres 16 de febrer l’acte ‘En memòria de Joaquín Colomer: metge, acadèmic i polític’ al Col•legi Major Peset, i que va comptar amb la presència de més de dos-cents assistents que ompliren les dues ales de la Sala de la Muralla, a més del Saló d’Actes (amb una pantalla auxiliar).

L’acte va estar presidit pel Rector de la Universitat de València, el professor Esteban Morcillo, i es va desenvolupar dins d’un ambient de gran emotivitat en les nombroses intervencions de diferents representants d’organitzacions sindicals i ciudatanes, acadèmiques, professionals i institucionals, a més del testimoni de reconeguts deixebles o col•laboradors seus en el camp de la medicina, la docència i la política. Es varen realçar tant la profunda influència de Colomer com a catedràtic de Pediatria i president de la Associació Espanyola de Pediatria, el seu paper com a primer Rector democràtic de la Universitat de València després de la dictadura, i la decisiva activitat desplegada entre 1985 i 1995 com a Conseller de Sanitat i Consum, destacant el M.H. ex-President Joan Lerma la especial sintonia establerta entre Colomer i el ministre Ernest Lluch. El rector Esteban Morcillo va concloure l’acte posant de relleu el caràcter exemplar i la qualitat humana, acadèmica i ciutadana del doctor Colomer.

Tant la Fundació Ernest Lluch – Secció Valenciana com ACDESA han rebut nombroses adhesions i felicitacions per la iniciativa i el desenvolupament d’aquest acte.

La jornada a la premsa:

Valencia reconoce la valía de ColomerLEVANTE
Acto de homenaje a Joaquín Colomer, hoy miércoles en el Rector Peset UV
La medicina, la universidad y el PSPV honran a Colomer EL PAÍS