CERCAR Notícies

Èxit de les Conferències Primera Plana de l’Economia a Saragossa, amb Bengoa, Barón, Ruiz Huerta i González Páramo

Cicle en col.laboració amb la Fundación Ibercaja, Cámara de Comercio de Zaragoza i Heraldo de Aragón

Compartir

30 d'abril de 2024

Descarrega

Galeria

Descarrega

Aquests mesos d’abril i maig de 2024 s’ha celebrat el Cicle de conferències Primera Plana de l’Economia al patio de la Infanta de la Fundación Ibercaja a Saragossa amb èxit de públic i enorme interès per les reflexions aportades.

Coordinades i presentades pel professor i president de la secció aragonesa de la Fundació Ernest Lluch, Alfonso Sánchez Hormigo, s’han dut a terme les conferències que segueixen:

  • Rafael Bengoa – 3 d’abril – “Una sanidad inadaptada a los tiempos y cómo salir del impasse”

Pots reciperar aquí el video de la sessió:

  • Enrique Barón Crespo – 18 d’abril – “El profesor Fuentes y la Constitución fiscal de 1978″

Enrique Barón Crespo, advocat i economista, es va doctorar en Dret per la Universitat Complutense de Madrid (UCM) i va llicenciar en Administració d’Empreses per ESSEC (Paris) i ICADE (Madrid). Va exercir com a advocat de drets humans sota la Dictadura franquista, va ser diputat en el procés constituent del 1977-78, i el ministre del Govern d’Espanya que conclou les negociacions d’adhesió a la Comunitat Econòmica Europea.

També president del Moviment Europeu Internacional (1987-89), diputat al Parlament Europeu (PE) (1986-2009), president del PE (1989-92) i de les Comissions d’Afers Estrangers (1992-4) i Comerç Internacional (2004-2007).

  • Jesús Ruiz Huerta – 25 d’abril – “Financiación del Estado del Bienestar y Reformas Fiscales″

Jesús Ruiz Huerta, catedràtic emèrit d’Economia Aplicada a la Universitat Rey Juan Carlos, és l’encarregat d’impartir la xerrada del cicle que porta per títol “Finançament de l’Estat de Benestar i reformes fiscals”. Jesús Ruiz Huerta, és doctor en Dret i Econòmiques per la Universitat Complutense de Madrid, ha estat professor a les Universitats Complutense i de Salamanca, universitat on va aconseguir la seva primera plaça com a catedràtic el 1983.

Recuoera aquí el Vídeo de la Sessió:

  • José Manuel González Páramo – 13 de maig

José M. González-Páramo, és president d’European DataWarehouse GmbH i Ltd, conseller independent d’Abanca i membre del Consell Assessor per a Ciberseguretat d’Inditex. Va ser membre del Comitè Executiu i del Consell de Govern del Banc Central Europeu des del 2004 al 2012, membre del Committee on the Global Financial System del Bank for International Settlements de Basilea entre 2006 i 2012, i amb caràcter previ, va ser membre dels Consells Executiu i de Govern del Banc d’Espanya (1994-2004).

Organitza:

Col.laboren:

Fundación Ibercaja
Cámara de Comercio de Zaragoza
Heraldo de Aragón