CERCAR Notícies

Èxit del Seminari Ernest Lluch a la Facultat d’Economia i Empresa de la UB

Una taula de luxe debat sobre la crisi des de perspectives diferents

Compartir

15 de desembre de 2010

Descarrega

Galeria

Descarrega

Ahir, dimarts 14 de desembre, l’Aula Magna de la Facultat d’Economia i Empresa de la UB es va omplir d’alumnes i professors, per a assistir al seminari anual que organitzen la Fundació Ernmest Lluch i la Universitat de Barcelona, en el que esdevé un acte de record a Ernest Lluch i una jornada acadèmica de gran nivell.

Què va fallar en l’economia que ens va portar a la crisi? Com es pot arreglar? fou el títol d’aquest seminari que coordina i condueix el catedràtic de política Econòmica, Antón Costas, i que en l’edició d’enguany va reunir a Joan Tugores, catedràtic d’Economia i ex-Rector de la Universitat de Barcelona; Carles Sudriá, catedràtic d’Història Econòmica; i Josep Ramoneda, filòsof, periodista i director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). L’acte fou presidit per la degana de la Facultat, Elisenda Paluzie, i va comptar també amb la participació del director de la Fundació Ernest Lluch, Ferriol Sòria.

L’acte, concebut també com a homenatge a Ernest Lluch, catedràtic i professor de la Facultat, va començar amb les paraules de benvinguda i agraïment de part de la degana i del director de la Fundació Ernest Lluch. El professor Costas fou l’encarregat de glosar la figura de Lluch i de presentar als ponents, que varen intervenir en l’ordre anteriorment descrit, començant pel punt de vista econòmic de la crisi, seguint per l’anàlisi des de la perspectiva històrica, per acabar amb les reflexions des del punt de vista social i polític. Després d’aquest primer torn es va obrir el debat amb preguntes de professors i estudiants. L’acte va cloure a les dues en punt, després de dues hores d’intensa i profitosa reflexió sobre una de les qüestions que més ocupen i preocupen a la nostra societat.