CERCAR Notícies

Funcions i línies d’acció de l’àrea d’anàlisi dels Mossos d’Esquadra

 Xerrada de Lluís Paradell als alumnes del Grau de Filosofia, Economia i Polítiques de la UPF

Compartir

16 de novembre de 2016

Descarrega

Galeria

Descarrega

La ponència ‘Funcions i línies d’acció de l’àrea d’anàlisi dels Mossos d’Esquadra’ va tenir lloc el passat dimarts 15 de novembre a les 11:30 hores a la seu del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

En el marc de col·laboració iniciat enguany entre la Fundació Ernest Lluch i el Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, es duen a terme diverses iniciatives acadèmiques. Una d’elles, la participació dels alumnes del Grau en Filosofia, Economia i Política en el Cicle de Diálegs al CaixaForum Barcelona. L’altra iniciativa és la realització de seminaris i ponències com és el cas d’aquesta, una activitat circumscrita a l’alumnat i que enguany també ha comptat amb la participació dels professors Ignacio Sánchez-Cuenca i Farhad Khosrokhavar.

Sobre el ponent:

Lluís Paradell – Inspector. Cap de l’Àrea Central d’Anàlisi dels Mossos d’Esquadra.

Inspector de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, va ingressar en el cos l’any 1992. En l’actualitat és cap de l’Àrea Central d’Anàlisi de la Comissaria General d’Informació i els seus principals àmbits de treball inclouen els grups criminals amb finalitat no econòmica i les manifestacions de violència per part de grups organitzats de tall extremista i terrorisme. Amb anterioritat, va ser membre del Gabinet de Seguretat de la Secretaria de Seguretat del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i cap de l’Àrea Central d’Anàlisi Estratègica, abordant les temàtiques de convivència, cohesió social, violència juvenil, grups totalitaris, i influència dels fenòmens migratoris. Actualment desenvolupa activitat docent en formació en Anàlisi d’intel·ligència i Serveis d’Informació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i col·labora amb diverses universitats com a profesor en màsters sobre Direcció Estratègica de Seguretat i Policia; Psicologia Forense i Criminal, i d’Infoanàlisi i Ciències Forenses. També ha participat com a ponent, en diverses trobades internacionals de la xarxa Eurogang d’intercanvi d’experiències i coneixement sobre els cossos policials de diferents països, entre ells: el Regne Unit, Suècia, Bèlgica, Alemanya, Itàlia, Estats Units, El Salvador i República Dominicana.