CERCAR Notícies

Gamper i Marder dialoguen sobre piropolítica, acceleració i pensament mediambiental

Cinquè diàleg del cicle 'Un món en combustió al Palau Macaya

Compartir

13 de novembre de 2020

Descarrega

Galeria

Descarrega

Amb El diàleg en temps d’acceleració, el professor investigador de Filosofia Ikerbasque a la Universitat del País Basc, UPV/EHU, Michael Marder, i el professor de Filosofia Moral i cap del Departament de Filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona, Daniel Gamper, varen mantenir una fluida conversa sobre un dels elements clàssics o elements de la natura com és el foc, a través del qual es va vertebrar una apassioannt reflexió sobre el temps i la societat contemporània.

I és que dels quatre elements que representaven la matèria en l’antiguitat clàssica, és el foc el que representa millor el punt d’inflexió polític que caracteritza la hipermodernitat. El foc constitueix l’element incandescent que envolta, com a risc i possibilitat extrema, el llenguatge i la pràctica de la política en l’era de l’antropocè. Segons Marder, el foc és l’element que millor sintetitza la incertesa del moment i el seu diàleg amb les certeses del passat. Gamper, és qui posa l’accent en aquesta característica que connota les societats actuals i que impossibilita el poder retenir, el poder pausar i el poder gaudir la nostra quotidianitat.

Aquest diàleg entronca directament amb la temàtica general del cicle i serveix de marc conceptual per entendre les característiques i designis d’un món en combustió.

Pots visionar i gaudir d’aquest diàleg, aquí: