CERCAR Notícies

Hamilton i Torreele clouen el cicle de ‘Desigualtat ampliada’ amb un diàleg expert sobre innovació i e-Health

Compartir

3 de desembre de 2021

Descarrega

Galeria

Descarrega

El vuitè i darrer diàleg del cicle sobre ‘Desigualtat ampliada’ va tenir lloc ahir, dijous 2 de desembre, al Palau Macaya de Barcelona i es va focalitzar en la innovació biomèdica i l’e-health entenent-los tant com a factors d’acceleració de desigualtats com, per contra,  elements transformadors que amb polítiques d’innovació i gestió adequades permetria dotar de més equitat els  diferents sistemes de salut. Per a tal propòsit es va comptar amb la participació de dues persones expertes de reconegut prestigi com son el coordinador del Digital Health Flagship Programme a la Regional Office for Europe’s Division for Country Health Policies and Systems de l’OMS, Clayton Hamilton i la Visiting Policy Fellow a l’UCL Institute for Innovation & Public Purpose (IIPP), Els Torreele.

L’accés a la innovació biomèdica (vacunes, medicines, gestió de patents, etc), conjuntament amb la transformació instrumental digital en la salut, pot permetre una revolució en la millora de la salut global de la població. La innovació tecnològica, social i institucional ho pot permetre, sempre i quan eviti convertir aquesta transformació en un punt de ruptura crític en l’accés a la salut per part de les poblacions amb més capacitat adquisitiva, àvides de més i millors serveis, en detriment de les més desafavorides. La gestió geoestratègica, empresarial i de política pública de la innovació biomèdica i l’accés a l’instrumental que l’e-health ofereix seran clau per determinar les desigualtats futures en salut de la població mundial.

Els Torreele des de Suïssa, i Clayton Hamilton des del Palau Macaya de la Fundació la Caixa van protagonitzar un diàleg fluïd, expert i còmplice. Un darrer diàleg de categoria que va servir de colofó a un cicle centrat en l’efecte de la pandèmia, la tenologia, les reformes i els determinants de salut en la generació de desigualtat

*A continuació pots reproduir el vídeo íntegre del diàleg aquí (clica a la imatge):