CERCAR Notícies

Homenatge anual en memòria d’Ernest Lluch – Càtedra Ernest Lluch – Saragossa

Presentació de les activitats de la Càtedra Curs 2012-13 i del llibre corresponent de la 'Biblioteca de economistas aragoneses'<br />

Compartir

29 de novembre de 2012

Descarrega

Galeria

Homenaje anual en memoria de Ernest Lluch - Cátedra Ernest Lluch - Zaragoza

Descarrega

Saragossa, 29 de novembre. La Càtedra Ernest Lluch de la Universidad de Zaragoza, celebra avui dijous, 29 de novembre, a les 19:30 h, l’homenatge anual que launiversitat dedica a recordar l’il · lustre economista, Ernest Lluch.

Són ja dotze anys sense Lluch, però la seva petja segueix generant nombroses activitats culturals entre la universitat i la societat civil.

L’acte consistirà en la presentació del llibre “Hisenda Pública. Balança del Comerç” de Francisco de Gregorio , marquès de Valle Santoro, del “Estudi Introductori” és responsable el Catedràtic d’Economia Aplicada, José María Serrano Sanz i serà presentat per D. Juan Velarde, vicepresident de la Real Academia de Ciencias Políticas y Morales.

Informació sobre el llibre:
Amb aquest llibre es recupera la figura de Francisco de Gregorio, marquès de Valle Santoro, un economista d’origen aragonès i del qual se’n desconeixia la seva biografia. Nascut a Saragossa el 1786, va ser un destacat defensor de la ciutat durant els setges. Després de la guerra es va dedicar a administrar les seves propietats, però també va escriure alguns llibres d’economia que el converteixen en un dels economistes espanyols més destacats del segle XIX. En el seu Ensayo sobre la Hacienda Pública (1820) -obra d’altra banda gairebé del tot desconeguda per inaccessible fins ara-  fa propostes sobre les reformes tributàries del Trienni, mentre que en la Memoria sobre la Balanza del Comercio(1830) exposa les idees de Smith i Say , els seus dos economistes de referència, així com les seves pròpies idees sobre el comerç exterior i la política comercial.

Càtedra Ernest Lluch. Curs 2012-2013
Adjuntem el calendari d’activitats que té previst desenvolupar la càtedra el curs 2012-123

Per més informació:

Portaveu:

– Alfonso Sánchez Hormigo, director de la Càtedra Ernest Lluch

alfonso.sanchez @ unizar.es / Tel.692 211272

Comunicació:

– Silvia Pellicer, cap de Premsa de la DPZ

silvia.pellicer @ dpz.es / 647.680.608

– Julia López-Madrazo, Comunicació

comunicacioncatedralluch@gmail.com / Tel 34610242546

Homenaje anual en memoria de Ernest Lluch - Cátedra Ernest Lluch - Zaragoza