CERCAR Notícies

Innerarity i Errejón dialoguen sobre radicalismes polítics a Saragossa

 Crònica i fotos del primer diàleg del cicle sobre 'Radicalismes: societats amenaçades?' que va tenir lloc el dijous 20 d'octubre al CaixaForum Saragossa

Compartir

21 d'octubre de 2016

Descarrega

Galeria

Descarrega

Màxima expectació a l’inici i satisfacció generalitzada a l’acabar el diàleg "Els radicalismes polítics a Europa", ahir al CaixaForum Saragossa. El primer diàleg d’aquest cicle a la capital aragonesa va reunir al catedràtic de Filosofia Política de la Universitat del País Basc i professor visitant a la Universitat de Georgetown, Daniel Innerarity i al politòleg i diputat, secretari de política, àrea d’estrategia i campanya de Podemos, Iñigo Errrejón, en un acte que va congregar prop de 300 persones entre les presents a l’auditori i a la sala annexa on es podia seguir en streaming.

Després de les paraules introductòries del president de la Fundació Ernest Lluch Joan Majó es va iniciar una interessant conversa entre ambdós ponents i que va anar teixint un diàleg compensat a l’entorn de la insatisfacció ciutadana, la desafecció i repolitització de la ciutadania i de la cerca de respostes a les incerteses del món global; per passar a un pla més de proposta, de canalització de les emocions sobre allò comú, de la radicalitat com a discurs polític constructiu. Una part del diàleg on els elements de discussió i de biaix ideològic a l’entorn de postulats populistes i socialdemòcrates es van posar sobre la taula.

Com sol ser habitual en els diálegs de la Fundació Ernest Lluch l’acte va cloure amb la resposta dels ponents a les preguntes per escrit efectuades per un públic participatiu i atent.

El proper diàleg a Saragossa serà dimarts vinent 25 d’octubre a les 19h al CaixaForum Zaragoza i el protragonitzaran Carola García i Dolores Delgado per parlar sobre Claves para la lucha contra la radicalización violenta y el terrorismo.

Ressò a la premsa