CERCAR Notícies

IX Encontre de l’Associació Ibèrica d’Història del Pensament Econòmic

 La secció Valenciana de la Fundació col·labora en l'organització d'aquest esdeveniment

Compartir

11 de desembre de 2015

Descarrega

Galeria

Descarrega

Amb la col·laboració de la Fundació Ernest Lluch s’ha celebrat el IX Encontre de la Associació Ibèrica d’Història del Pensament Econòmic (AIHPE) els dies 4 i 5 de desembre, a la Universitat de València. A la inauguració intervingueren els professors Luis Tormo (Director del Departament d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València), Vicent Soler (Conseller d’Hisenda i Model Econòmic), Pablo Cervera (Comitè Organitzador) i Esteban Morcillo (Rector de la Universitat de València). Tots feren un record de l’Ernest Lluch i al seu paper impulsor dels estudis d’Economia i, en particular, dels corrents innovadors del pensament econòmic.

La AIHPE va estar creada a València al febrer de 1999 per iniciativa d’Ernest Lluch i el primer Encontre va ser a la Universitat de Barcelona al desembre d’aquell any. A l’Encontre de 2015 han participat una setanta d’especialistes de diferents països europeus i llatinoamericans. La Lliçó magistral fou impartida pel professor Cosimo Perrotta, catedràtic d’Història del Pensament Econòmic de la Universitat de Salento.

A la tarda del divendres 4 i al matí del dissabte 5 de desembre es van desenvolupar les sessions paral·leles i a la tarda del dissabte va tenir lloc l’assemblea General de la AIHPE amb la que es va cloure la trobada d’enguany.