CERCAR Notícies

Jenifer Ruiz-Valenzuela i Álvaro Choi analitzen l’impacte de PISA al sistema educatiu

Primer Diàleg sobre Economia i territori a Vilassar de Mar

Compartir

18 de març de 2024

Descarrega

Galeria

Descarrega

El passat divendres 15 de març a les 18.30 a la Sala d’Actes de la Biblioteca Ernest Lluch de Vilassar de Mar va tenir lloc el primer Diàleg de 2023 d’Economia i Territori que es du a terme anualment en coorganització amb l’Ajuntament de Vilassar.

L’acte fou presentat breument pel President de la Fundació Joan Majó qui feu la benvinguda, i per part del catedràtic Esteve Oroval, qui va presentar als ponents i la importància de la temàtica que el diàleg havia d’afrontar.

El títol del Diàleg L’educació sota la mirada internacional: L’impacte de PISA va centrar les reflexions dialogades d’Álvaro Choi – Professor d’economia de l’educació al Departament d’Economia de la Universitat de Barcelona i de Jenifer Ruiz-Valenzuela – Professora al Departament d’Economia de la UB. Investigadora associada al Centre for Economic Performance i Centre for Vocational Education Research de la London School of Economics i IEB.

Ambdós van entrar a analitzar què és i què no és PISA, què és un bon instrument d’avaluació i els impactes econòmics que tenen les inversions en educació en els resultats de les diferents cohorts des d’una perspectiva comparada. Així mateix van entrar en propostes de millora del sistema educatiu tant en l’àmbit docent com des del punt de vista de les polítiques públiques i l’avaluació.

Pots veure aquí el Video de la sessió:

.

Amb el Suport de: